Проверките на дискотеки, барове и ресторанти в курорта Слънчев бряг,

...
Проверките на дискотеки, барове и ресторанти в курорта Слънчев бряг,
Коментари Харесай

Акциите в Слънчев бряг продължиха и тази нощ

Проверките на нощни заведения, питейни заведения и заведения за хранене в курорта Слънчев бряг, извършени под управлението на вицепремиера Валери Симеонов, продължиха и през миналата нощ, съобщи Българска национална телевизия. Властите още веднъж откриха редица нарушавания.

В центъра на курорта, където предходната вечер беше затворена дискотека „ Оксижен “, бе доста по-тихо. Останалите паметни заведения по централната алея също понижиха децибелите.

Съвместни екипи на полиция, Национална агенция за приходите, Агенцията за храните, Регионалната здравна ревизия и Инспекцията по труда са открили нови извършители на разнообразни законови и нормативни актове, регламентиращи активността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт. Установени са още нарушавания на финансовата дисциплинираност.

От Национална агенция за приходите са установени фискални нарушавания и издаване на неистинен касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на съществуване на храни с неразбираем генезис и такива с изтекла отминалост. Регистрирани са нарушени условия за пожарна сигурност, както и липса на здравни книжки и трудови контракти.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да заяви детайлности от акцията, само че удостовери, че напъните на контролните органи за въвеждане на ред и съблюдаване на законите в региона на туризма ще продължат.

Утре (14 август) в Бургас Симеонов привиква заседание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от инспекциите през миналите дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР