Проверката на случая със събраните лични карти в ромския квартал

...
Проверката на случая със събраните лични карти в ромския квартал
Коментари Харесай

След масовия бой в Девин: Събраните лични карти не били за купуване на гласове

Проверката на случая със събраните персонални карти в ромския квартал в Девин не е открила организация за пазаруване на изборни гласове, оповестиха от Окръжната прокуратура в Смолян. 
Още по темата
Проверката е завършила с отвод да се образува досъдебно произвеждане, защото няма данни за осъществено закононарушение, обвързвано с изборите, посочи представителят на Окръжната прокуратура прокурор Станчо Станчев. Освен това, ставало дума за събрани 25 персонални карти, а не както в началото бе оповестено - 180.

Според резултатите от инспекцията, документите били събрани поради подписка с искане да се изсели една от семействата в кв. " Забрал " в Девин.

Два враждуващи рода в ромския квартал провокираха предходната седмица всеобщо сборичкване, което бе потушено с намесата на полиция и жандармерия. При конфликта бяха леко ранени седем души, а осем от участниците бяха арестувани в полицията.

Още тогава, пред bTV представител на една от забърканите семейства - Бадеви, сподели, че желали другият жанр - Кирови, да бъде изселен, поради което били събрани, по негови думи, 180 персонални карти. Кирови били от Пещера, само че получили доста бързо адресни регистрации в Девин. " Ние не ги желаеме, тук сме от години ", споделя Бадев тогава. Районната прокуратура в Смолян се самосезира във връзка медийните изявления.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР