Проверка за незаконен строеж в резиденцията на укриващия се в

...
Проверка за незаконен строеж в резиденцията на укриващия се в
Коментари Харесай

Резиденцията на Божков с незаконни пристройки

Проверка за противозаконен градеж в резиденцията на укриващия се в Дубай хазартен олигарх Васил Божков разпореди Върховна административна прокуратура. Тя сезира началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на място и по документи, на градеж на вила „ Аглика “, намираща се в естествен парк „ Витоша “, по отношение на съблюдаване на всички нормативни условия на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по използването му и другите нормативни актове по устройство на територията, оповестиха от държавното обвиняване.

Вила " Аглика " е благосъстоятелност на Божков. Тя е някогашна резиденция на Тодор Живков. В края на януари, откакто стартира следствието против хазартния необут, бяха направени претърсвания и изземвания и във вила " Аглика ".

Предвид пълномощията на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността, като подхваща дейности за анулация на незаконосъобразни актове (чл. 127 т. 5 от Конституцията) ВАП е образувала кореспонденция откакто от Специализираната прокуратура (СП) е изпратено писмо, че по време на следствие е открито, че на вила „ Аглика “ са осъществени ненужни преустройства, оповестява още прокуратурата.

ВАП разпорежда на ДНСК да ревизира поотделно и сложно строителния  развой по вероятно осъществявани преустройства. Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти. По време на инспекцията е належащо да се наблюдава целия капиталов развой, включващ всички съставни елементи и законови условия, сходство на разрешението за градеж (ако има такова) с  условията на нормативните актове, както и позволени ли са нарушавания.

В случай, че при инспекциите са установени данни за закононарушения от общ темперамент, следва да се подхващат дейности по реда на Наказателно-процесуален кодекс, като за всеки обособен случай би трябвало да се уведоми ВАП.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР