Проверка. Снимка: Искра.бг 6 случая за неизползване на обезопасителни системи

...
Проверка. Снимка: Искра.бг 6 случая за неизползване на обезопасителни системи
Коментари Харесай

Мащабна спецакция: Какви нарушения са установени в Бургас?

Проверка. Снимка: Искра.бг

„ 6 случая за неизползване на предпазни системи /колани/ от страна на пасажери в колите, един случай за потребление на мобилен телефон от страна на водач на моторно транспортно средство /МПС/ и 3 случая за незаплащане на дължимата винетна такса за прилагане на път, който е включен в листата на платената пътна мрежа. “

Тези нарушавания са били установени сред 08:00 и 12:30 часа през днешния ден в Бургас по време на засилени широкообхватни инспекции за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата , които са в осъществяване на признатия Оперативен проект 2023 и Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата 2021-2030 година В тях взе участие представители на Министерство на вътрешните работи, Агенция „ Пътна инфраструктура “, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ /ИАААА/, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ /ДАБДП/, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите. По този мотив началникът на бранш „ Пътна полиция “ основен контрольор Пламен Николов разяснява пред публицисти:

„ Целта е обезпечаване на сигурност посредством деен надзор и осъществяване на административно-наказателна активност и наказателна за осъществяване на закононарушения по превоза. Днес ревизираме редовността на документите на водачите на моторни транспортни средства, приложимост на алкохол и наркотични субстанции, ревизира се оптимално допустимата маса за превозване, потребление на предпазни системи от страна на лидера и пасажерите. “

Акциите ще продължат и в бъдеще, тъй като са част от Националната тактика, изясни основен контрольор Николов. По думите му през миналата седмица са били хванати двама пияни и 12 дрогирани лидера . Той регистрира, че през летния сезон техническите средства за надзор на скоростните режими ще бъдат употребявани по-активно. Имаме и командировани полицейски чиновници , които ще бъдат включени в контрола и обезпечаване на сигурността по пътищата, добави той и обърна внимание на водачите:

„ Потенциално рискови сектори в Област Бургас са Автомагистрала „ Тракия “ сред пътен възел „ Българово “ и входа на град Бургас, път 1-9 в сектора сред Поморие и Несебър, както този сред Приморско и Созопол. В множеството случаи като причина за ПТП е несъобразената скорост и умората на водачите. “

До 12:30 часа през днешния ден чиновниците на организация „ Митници “ не са установили нарушавания. По думите на основен контрольор Станислав Проданов в този часови диапазон извършители не минават. Той изясни:

„ Правим инспекция във връзка със Закона за акцизите и данъчните хранилища за артикули, които се придвижват с транспортни средства, надлежно цистерни и товарни коли – горива, алкохол, тютюн, цигари. Колегите от КАТ стопират транспортните средства, а ние ревизираме за наличност на документи във връзка със закона. “

Най-честите нарушавания, на които се натъкват, са неналичието на документи на транспортираната стока, което водило до нейната конфискация.

„ Хората, които се занимават с сходен вид активност, гледат да употребяват мъртвото време, надлежно зимните месеци, с цел да снабдят, в случай че приказваме за алкохол – да снабдят Южното Черноморие. Това е. Не употребяват пиковия миг, тъй като знаят, че тогава инспекциите се ускоряват, само че от Агенция „ Митници “ не стопираме с инспекциите “, разяснява още основен контрольор Станислав Проданов .

От началото на контрола до 12:30 часа на входа на Бургас чиновници на ИААА са спрели 4 товарни автомобила , като не са били установени нарушавания . Те разполагат с кантари, тъй че да ревизират дали има претоварване на товарните коли. Служителите на организацията наблюдават още и за техническата редовност.

Около 400 ще бъдат командированите чиновници за обезпечаване на сигурността по време на летния сезон на територията на ОДМВР-Бургас, разяснява началникът на отдел „ Охранителна полиция “ комисар Марин Димитров .

„ Първите 40 към този момент дойдоха при започване на тази седмица и работят напълно на територията на Районното ръководство в Несебър. Останалите при започване на идващия месец към този момент ще бъдат на наше разположение и ще бъдат разпределени в другите курортни градове “, добави той.

И тази година ще има командировани чиновници от чужбина – чакат се 14 служители на реда от Румъния, Чехия и Полша . По думите на комисар Димитров към този момент не се регистрира растеж на закононарушенията и всичко е в границите на естественото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР