Проверка на медията ни показа, че действително в декларацията пред

...
Проверка на медията ни показа, че действително в декларацията пред
Коментари Харесай

Кандидат за ВСС по примера на Гешев крие в декларациите си имането на жената, с която живее

Проверка на медията ни сподели, че фактически в декларацията пред Инспектората на Висш съдебен съвет, както и в тази, която е показана като документ за кандидатстване пред Съвета, няма упоменато даже име на дамата, с която дели живота си, а точно прокурор Борислава Барбалова. Според източниците ни, Петков може да изиска този факт да не бъде огласяван обществено в декларацията пред ИВСС, само че когато се включва в конкуренцията за член на Висш съдебен съвет, обстоятелствата би трябвало да бъдат забележими по отношение на имотното и финансовото положение на колегата.

Колеги на Петко Петков сигнализираха всички вероятни институции у нас за високия стандарт на живот, който води. По тази причина данъчните са почнали щателна инспекция както на на него, по този начин и на околните му. На този стадий тя не е завършила, заради което не може към момента да се каже дали действително ще се открият нередности.

Както към този момент сме ви разказали, в качеството си на началник на Камарата на следователите, Петков се “скъса” да оповестява заявления в отбрана на Гешев. Членове на организацията споделиха, че тези заявления идвали наготово и никой нямал право да трансформира и буквичка от текста, величаещ опциите и качествата на Гешев. Освен това двамата Петков и Гешев са приключили дружно т- нар. Школа на Министерство на вътрешните работи, през днешния ден Академия, което се смята за още една здрава заварка посред им.

Любопитното е, че следователят от Национална следствена служба Петко Петков следва практиката на самия основен прокурор за неяснота, който в годишните си декларациите пожела да не вижда с какво благосъстояние разполага неговата половинка Детелина Ханчева. А за нея бяха разкрити прекомерно любопитни обстоятелства, като да вземем за пример, че през 2020 година е „ проработила “ над половин милион лв. от застрахователно сдружение, че се е сдобила с чисто нов апартамент в София на безбожно ниска цена-240 евро/кв. м., че е съучастник с ортака на Ваклин - главен очевидец на прокуратурата по делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова и т. н.

Магистрати считат, че хората, които самоотвержено са пазили гърба на Гешев през последните две години, в този момент получават късмет за “повишение”, като аплайват във Висш съдебен съвет от професионалната квота. Сред имената за бъдещи кадровици на Темида виждаме и това на Владимир Николов - областен прокурор на Плевен и началник на асоциацията на прокурорите. Въпросната асоциация също даде всичко от себе си, с цел да брани името на Гешев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР