Проверка на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН),

...
Проверка на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН),
Коментари Харесай

Домоуправител спъна проверка на ДАМТН, разпоредена от МС



Проверка на Държавната организация по метрологичен и механически контрол (ДАМТН), разпоредена от Министерски съвет (МС) приключи без резултат, откакто беше осуетена от домоуправител, който отхвърли да показа документи за редовност на асансьор. Случаят е от сряда в столичния квартал „ Сухата река “.

Повод за инспекцията стават множеството тъжби и спорове, които се пораждат сред съседите поради проблем с асансьора. Част от живущите желаят той да работи даже да е са отстранени някои неизправности, други държат да се возят умерено и в сигурност. Наредбите, обаче би трябвало да се съблюдават от всички.



Въпреки, че всички страни почитат инспекцията и идват на място, с цел да се завърши с тази сага, домоуправителят Антон Александров не се явява и не дава книгата на асансьора, което става мотив инспекторите от ДАМТН да не съумеят да си свършат работата и да си тръгнат.

От инспекция, която направи кореспондент на Novini.bg на място излиза наяве, че асансьорът опира във вратите, когато се движи, има счупени стъкла на вратите и процеп от 4-5 см. под една от вратите, в който умерено дете може да вкара ръката си. Най-фрапиращото е, че в този случай се оказва, че асансьорът беше оставен да работи без документи, което е неприемливо по разпоредба. Нещо повече представителят на фирата, която поддържа оборудването Николай Василев също не показва документи и отхвърля да спомага за инспекцията. На адреса идва и полицейски патрул който го води, като не стават ясни аргументите за задържането му.







Междувременно сагата продължава, а споровете ескалират до момента в който се чака новата инспекция. За да сме правилни потърсихме и позицията на ДАМТН по случая и чакаме отговора им. Междувременно продължаваме да следим случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР