Проверени са 4132 ежегодни декларации за имущество и интереси за

...
Проверени са 4132 ежегодни декларации за имущество и интереси за
Коментари Харесай

301 магистрати имат несъответствие в декларациите си frognews.bg

Проверени са 4132 годишни заявления за имущество и ползи за 2021 година, подадени от съдии, прокурори и следователи.

Инспекторите са гледали дали има сходство сред заявените парцели на съдии, прокурори и следователи, на техните съпрузи или лицата, с които се намират във фактическо общуване на брачен начала. В декларациите са вписани и парцелите на ненавършилите им пълноправие деца.

 

В Инспектората на Висш съдебен съвет съпоставят заявените обстоятелства и получената информация от съответните обществени регистри, в които заявените условия подлежат на регистриране, оповестяване или засвидетелствуване.

Фактически е тествано имуществото на 9962 души, в това число наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2021 година

 

В 3831 от тестваните декларации декларираните обстоятелства подхождат на получената информация, осведомят от ИВСС.

В 301 заявления е открито противоречие сред заявените обстоятелства и получената информация, за което деклараторите са известени документално. Те имат 14-дневен период за премахване на непълнотите и грешките в заявените условия.

 

Вече са подадени 222 коригиращи заявления, като в 191 от тях несъответствието е отстранено, а за останалите 31 - инспекциите не са завършили. В 79 от случаите 14-дневният период за подаване на коригираща декларация към момента не е изминал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР