Провеждането на съвместни военни учения от Армения и САЩ няма

...
Провеждането на съвместни военни учения от Армения и САЩ няма
Коментари Харесай

Кремъл: Съвместните учения на Армения и САЩ няма да помогнат за стабилизиране на обстановката

Провеждането на взаимни военни учения от Армения и Съединени американски щати няма да способства за стабилизиране на ситуацията в района, сподели през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

" Без подозрение в актуалната обстановка провеждането на сходни учения не оказва помощ за стабилизацията на ситуацията - в какъвто и да било случай не оказва помощ - и за укрепването на атмосферата на взаимно доверие в района ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл.

Такъв беше неговият коментар на думите на премиера на Армения Никол Пашинян, че обстановката в района се е влошила, макар че за идната седмица са планувани военни учения на Армения и Съединени американски щати.

" Русия продължава да извършва своите функционалности на поръчител на сигурността. Русия продължава своята извънредно деликатна и педантична активност, своята поредна и градивна активност, както с Ереван, по този начин и с Баку ", съобщи Песков.

По-рано през днешния ден Пашинян сподели, че Азербайджан е съсредоточил войски по границата с Армения и по линията на контакт с Нагорни Карабах. По неговите думи " обстановката е такава, че интернационалната общност, страните членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са длъжни да подхващат съществени ограничения, с цел да не позволен нова ескалация на ситуацията в района ".

По-рано от министерството на защитата на Армения оповестиха, че взаимните военни учения сред Армения и Съединени американски щати " Игъл партнър 2023 " ще се проведат на арменска територия от 11 до 20 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР