Провалят се в тестовете с най-популярните заплахи от миналата година170

...
Провалят се в тестовете с най-популярните заплахи от миналата година170
Коментари Харесай

Две трети от антивирусите за Android не стават за нищо

Провалят се в тестванията с най-популярните закани от предходната година

170 от общо 250 антивируса за Android не откриват рисковите приложения (източник: CC0 Public Domain)

Повечето антивируси за мобилни устройства под ръководство на Android на практика не правят никаква работа – те не се оправят с главната задача, за която са основани, а точно да предпазят потребителите от вируси, откри проучване на AV-Comparatives.

В хода на тестванията са тествани 250 антивируса, показани в формалния магазин за мобилни приложения Гугъл Play. Едва към една трета (80 приложения) са съумели да открият над 30% от заканите по време на тестванията.

При това тестванията не са били изключително комплицирани – специалистите са конфигурирали антивируса на Android устройството, след което са отваряли браузъра, с цел да смъкват и конфигурират вредоносната стратегия.
още по тематиката
AV-Comparatives е тествала по 2000 пъти всеки от антивирусите, употребявайки 2000 най-разпространени типове злонамерени стратегии за Android, открити през предходната година.

Резултатите от тестванията демонстрират, провалилите се 170 от общо 250 антивируса за Android са написани от програмисти-любители или разработчици на програмен продукт, които на процедура не мислят за сигурността на потребителските данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР