Проучването също така подчертава рязката разлика между младите мъже и

...
Проучването също така подчертава рязката разлика между младите мъже и
Коментари Харесай

Отчаянието прави младите американски мъже по-консервативни преди изборите в САЩ

Проучването също по този начин акцентира внезапната разлика сред младите мъже и младите дами по света, които поддържат политиката на либералите

Публикувано през днешния ден огромно световно изследване демонстрира прилив на обезсърчение и отчаяние от откритата политика, изключително измежду младите американски мъже, единствената група от популацията на Съединени американски щати, която е станала по-консервативна през последното десетилетие.

Проучването на интернационалната изследователска организация " Глокалитис " (Glocalities), предоставено на Ройтерс, предлага взор към събитията, които образуват ситуацията преди изборите в Съединени американски щати през ноември, както и преди гласоподаване на доста места по света, в това число на изборите за Европейски парламент през юни.

В изследването са интервюирани респонденти, с цел да се дефинира позицията им по канара за оптимизъм сред " вяра " и " обезсърчение ", и по друга сред " надзор " и " независимост " – с други думи, консерватизъм и демократизъм.

Средно видяно, светът е станал по-либерален сред 2014 година и 2023 година, въпреки и да е станал по-песимистичен, съгласно повече от 300 000 интервюирани в 20 страни, представляващи съвсем 60% от международното население.

Младите хора по света се усещат изключително разочаровани от обществото, споделя Мартин Ламперт, началник на изследователския отдел на " Глокалитис ", и прибавя, че " внезапното повишаване на отчаянието измежду младежите в Съединени американски щати надалеч надвишава повишаването на отчаянието измежду младежите в страните от Европейски Съюз ".

Най-поразителното е, че младите мъже в Съединени американски щати са единствената група от популацията на Съединените щати или в седем страни членки на Европейски Съюз, които фактически са станали по-консервативни от 2014 година насам – или, съгласно изследването, избират повече надзор, в сравнение с независимост.

Общо 14 526 американци са били интервюирани сред 2014 и 2023 година, в това число 2 242 мъже на възраст 18-34 години.

В международен мащаб " възприятието на безизходност, отчаяние от обществото и протест против космополитните полезности частично изяснява възхода на радикалните десни партии, настоящи в контраст на одобрените обществени, политически и стопански правила на обществото ", сподели Ламперт, като уточни изборите в няколко европейски страни.

Алгоритмите на обществените медии усилваха наклонността, като привличаха " умерено консервативни млади мъже към по-крайни и радикални консервативни мъжки ролеви модели и възгледи за света ".

Младите дами са " най-либералната група в историята "

Проучването също по този начин акцентира внезапната разлика сред младите мъже и младите дами по света.

И едните, и другите са загрижени за вероятностите за кариера, финансова сигурност и обучение, само че до момента в който мъжете на възраст 18-24 години изпреварват мъжете на възраст 55-70 години като най-консервативната обществена група, дамите на възраст 18-24 година са по-либерални и антипатриархални.

По канара, в която 1 съставлява най-консервативните, а 5 – най-либералните, дамите в международен мащаб на възраст 18-24 години са минали от 3,55 през 2014 година до 3,78 през 2023 година – и двата индикатора са най-високите измежду всички възрастови групи.

Мъжете на същата възраст са се придвижили от 3,29 на 3,36. В Съединени американски щати мъжете на възраст 18-34 година са станали по-малко демократични, като са спаднали от 3,48 на 3.46 по скалата 1–5.

" В международен мащаб младите дами евентуално са най-либералната група в човешката история ", се споделя в изследването.

Младите дами се тормозят на първо място от обществени въпроси като полов тормоз, домашно принуждение, малтретиране на деца и занемаряване.

Младите мъже са по-ориентирани към постигането на обществен и стопански статус и се управляват от консервативните фамилни полезности и съревнованието, смелостта и достойнството.

Ако изследването предлага лъч оптимизъм, то той е се отнася за мъжете и дамите над 55-годишна възраст, единствените групи, които като цяло са по-обнадеждени през десетилетието, както и по-либерални.

На респондентите са били заложени 43 въпроса, с цел да бъде оценено къде се подреждат.

За да дефинира обществените полезности, организация " Глокалитис " е оценявала техните възгледи за патриархата, гъвкавостта във връзка с ролята на пола, еднополовите бракове и съжителството преди брака.

Измерването на настройките е било концентрирано върху бъдещите вероятности и възприятието на отчаяние от обществото.

Проучванията са извършени в Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Италия, Япония, Мексико, Нидерландия, Полша, Русия, Република Южна Африка, Южна Корея, Испания, Турция, Англия и Съединени американски щати.

Източник: (БТА)
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР