Проучване установи, че най-много деца се раждат през август и

...
Проучване установи, че най-много деца се раждат през август и
Коментари Харесай

Разкриха неочакваната връзка между коледните празници и забременяването

Проучване откри, че най-вече деца се раждат през август и септември, т.е. най-вече дами забременяват по време на коледните и новогодишни празници.

Изследването, оповестено в списание " Obstetrics & Gynecology ", сподели, че качеството на спермата се усъвършенства през зимата спрямо лятото.

Изследователите откриват, че мъжете имат най- здрави сперматозоиди през зимата и ранна пролет.

Освен това спермата, създадена през зимата, е по-бърза от пролетната и усилва възможностите за забременяване, написа Daily Mail.

Корейско изследване от 2021 година на участници сред 40 и 50 години откри, че през есента и началото на зимата мъжете имат най-високи равнища на тестостерон, до момента в който най-ниските равнища са през януари и май. Екипът откри, че равнищата на тестостерон се въздействат от температурата и количеството дневна светлина, предава iwoman.bg.

„ Тестостеронът е мъжки сексуален хормон, който се създава главно в тестисите. Но рецепторите за тестостерон са публикувани в цялото тяло. Той оказва помощ да се поддържа костната компактност, разпределението на мазнините, мускулната маса, окосмяването по лицето и тялото, половото увлечение и производството на сперматозоиди, " показа ръководителят на проучването доктор Майо.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР