Проучване, проведено сред 2000 американци, установи, че 52% от потребителите

...
Проучване, проведено сред 2000 американци, установи, че 52% от потребителите
Коментари Харесай

Изследване: повече от половината американци използват блокери на реклами

Проучване, извършено измежду 2000 американци, откри, че 52% от потребителите употребяват блокери на реклами в своите браузъри. Най-популярната причина за инсталиране на блокер за реклами е загрижеността за неприкосновеността на персоналния живот (20%), а на второ място е нежеланието да се гледат реклами (18%). 9% показват като причина опцията за ускорение на зареждането на страниците. Проучването е извършено измежду жителите на Съединени американски щати от Censuswide, компания, профилирана в региона на самостоятелните маркетингови изследвания, по поръчка на разработчиците на рекламния блокер Ghostery. В сходно изследване, извършено през 2022 година, броят на потребителите на блокери е оценен на 34%.

Рекламните блокери са най-популярни измежду хората, чиито професионални действия са свързани с осведомителната сигурност (76%), програмирането (72%) и рекламата (66%). Интересно е да се означи, че общият % на хората, които употребяват рекламни блокери, тъй като не желаят да виждат реклами за тези категории, остава към 20%. Докато броят на хората, които показват като причина отбраната на персоналните данни, се е нараснал до към 30%. Програмистите и експертите по сигурността също по този начин са видимо по-склонни да употребяват блокер на реклами, с цел да ускорят зареждането на страниците.

49% от интервюираните считат, че огромните компании натрапват на потребителите реклами и принадлежности за следене. Така да вземем за пример Гугъл прави това, като разпространява третата версия на манифеста на Chrome и се бори с блокерите на реклами в YouTube. 38% считат, че би трябвало да имат опция да избират по кое време да гледат реклами и по кое време не. 33% считат, че правото да се употребяват блокери на реклами би трябвало да бъде предпазено със закон. 26% са на мнение, че интернет по дифолт би трябвало да бъде без реклами.

На въпроса за кои приключвания на чувствителни данни са загрижени, 38% показват данните за онлайн навигация и търсене. 37% – данните за местоположението. 33% – данните за извършване на покупки. 33% – информацията, обвързвана със здравето. 26% – политическите възгледи, а 22% – информацията за гледане на наличието за възрастни.

На въпроса кои компании злоупотребяват със събирането на персонални данни и следенето на гости, 59% показват TikTok. Следват 56% – Meta, 49% – Twitter, 48% – OpenAI. 44% – Гугъл, 41% – Apple, 40% – Amazon и 38% – Microsoft.

Има ясно изразена бездна в информираността и дейностите сред експертите в сектора и необятната общност. Но благодарение на верните принадлежности и образование всички консуматори могат да си върнат контрола върху своята персонална информация и да се борят за бъдеще, в което интернет ще отразява тъкмо нашите общи полезности за цялост на персоналния живот,

заяви Жан-Пол Шмец, основен изпълнителен шеф на Ghostery.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР