Процесът срещу 34-годишния Бабис Анагностопулос, който преди една година уби

...
Процесът срещу 34-годишния Бабис Анагностопулос, който преди една година уби
Коментари Харесай

Нашумял процес за убийство в Гърция завърши с доживотна присъда

Процесът против 34-годишния Бабис Анагностопулос, който преди една година умъртви брачната половинка си, британката Каролайн, в атинско предградие, приключи през вчерашния ден с доживотна присъда против причинителя, оповестяват гръцките медии.

Убийството, осъществено на 11 май предходната година в предградието Глика Нера, задържа публичния интерес в продължение на месеци както поради хладнокръвието на килъра, по този начин и заради забавните елементи към разкриването му.

Първоначалните сведения, които се основаваха на показанията на самия Анагностопулос, сочеха, че хипотетичните причинители завързали 33-годишния тогава гръцки водач и брачната половинка му, 20-годишната Каролайн, и я удушили, до момента в който в дома е било и 11-месечното им бебе. " Крадците " също така обесили кучето на фамилията. 

Престъплението провокира потрес в Гърция, а медиите разгласиха многочислени материали за любовта, събрала британката и гръцкия водач на аероплан, и за трагичния свършек на фамилната идилия.

Една от версиите на проверяващите беше, че закононарушението е осъществено от членове на незаконна група от гърци и албанци, която работи в западните покрайнини на Атина и е известна с несъразмерното принуждение, което употребява.

По съмнение за връзка със случая няколко дни след убийството беше арестуван и грузинец, който се опита да премине границата с България с подправени документи.

Случаят обаче закупи непредвиден поврат към месец след убийството, откакто брачният партньор призна, че точно той е причинителят. След осемчасов маратонски разпит водачът се пречупи и е призна, че е умъртвил Каролайн. Според обясненията му той го е направил в припадък на яд след скандал сред двамата съпрузи във съдбовната вечер.

Гръцката полиция съумя да разкрие случая, откакто се добрала до незнайни до този миг улики. Разследващите откриха, че картата с паметта на системата за видеонаблюдение в дома на двойката е отстранена в час, който не дава отговор на времето, посочено от брачна половинка за нападението над дома им. Криминалистите разкриха също така, че по времето, когато брачният партньор твърдеше, че към този момент е бил вързан, мобилният му телефон е записал придвижване. Светлина върху случая хвърли биометричният часовник на жертвата, който е засякъл пулс в час, когато съгласно показанията на брачна половинка тя към този момент е била мъртва.

С оповестената през вчерашния ден присъда Бабис Анагностопулос се осъжда на пожизнен затвор за убийството на брачната половинка си Каролайн, на още 10 години за умъртвяването на кучето и още на 1 година и на 3 години за лъжливи показания след действието, заяви АНА-МПА. Наложена му е и санкция от 21 хиляди евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР