Процентът на свободните работни места в еврозоната и в целия

...
Процентът на свободните работни места в еврозоната и в целия
Коментари Харесай

Процентът на незаетите работни места у нас - сред най-ниските в ЕС в края на 2018-а

Процентът на свободните работни места в еврозоната и в целия Европейския съюз се усили едва през последното тримесечие на 2018-а година, само че в България той остава един от най-ниските. Това разкриват данните на Евростат.

Нивото на свободните работни места се увеличи в еврозоната до 2,3% през четвъртото тримесечие на 2018-а от 2,1% през третото тримесечие и по отношение на 2,0% година по-рано. В рамките на целия Европейски Съюз процентът на незаетите работни места също се увеличи до 2,3% от 2,2% през третото тримесечие на предходната година и по отношение на 2,0% през последното тримесечие на 2017-а година.

Най-висок е този % в Чехия (6,0%), следвана от Белгия (3,4%), Германия (също 3,4%) и Австрия (3,1%), като в това време равнището на свободните работни места е най-ниско в Гърция (едва 0,4%). България и още три страни (Ирландия, Испания и Португалия) се подреждат директно след Гърция с равнище на незаетите работни места от едвам 0,9 на 100, като същият невисок % за нашата страна беше регистриран и през предходните две тримесечия на 2018-а година.

Според Евростат процентът на овакантените работни места в индустриалния и строителен бранш на нашата страна стабилизира за трето следващо тримесечие на равнище от 0,7%, до момента в който в областта на услугите стабилизира за втори следващ месец на равнище от 0,6% по отношение на 0,7% през второто тримесечие на 2018-а година и 0,9% при започване на миналата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР