Процедурата, свързана с избора за стратегически инвеститор за АЕЦ Белене,

...
Процедурата, свързана с избора за стратегически инвеститор за АЕЦ Белене,
Коментари Харесай

Пет компании ще подадат обвързващи оферти за АЕЦ „Белене“

Процедурата, обвързвана с избора за стратегически вложител за АЕЦ " Белене ", в никакъв случай не е била спирана. И петте компании претенденти са удостоверили своето желание да подадат обвързващи предложения и да вземат участие в процедурата за избор на стратегически вложител. Инвеститорите са от Русия, Китай, Южна Корея, Съединени американски щати, Франция. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на парламентарния надзор и в отговор на въпрос на депутатите от Българска социалистическа партия Васил Антонов и Чавдар Велинов за „ Белене “, представена от Агенция „ Фокус “. 

Очакванията бяха в края на април – началото на май 2020 година да бъдат подадени и обвързващите предложения.

" Към сегашния миг ние сме на стадий подписване на съглашение за конфиденциалност, което е наложително изискване, с цел да могат фирмите да получат информационния меморандум за плана, който съдържа цялата базова информация, обвързвана както със самия план, по този начин и във връзка с пазара в района, правната уредба в страната, европейските условия в региона на нуклеарната сила. Този документ след подписването на съглашението за конфиденциалност към този момент е възложен на петте компании, които са включени в късата листа, обвързвана с реализацията на плана АЕЦ " Белене " и евентуалната опция ние да изберем стратегически вложител ", сподели още министърът на енергетиката. 

Следващата стъпка, която по думите й е доста значима, с цел да се пристъпи към стадия на подготовка и показване на обвързващи предложения, е тези пет компании да имат достъп до осведомителната зала за плана.

" В рамките на идващите дни следва телеконефрентен диалог с всичките пет участника, които са включени в късата листа, като задачата на този диалог ще бъде да можем да се осведомят едни други за епидемиологичната конюнктура ", разясни министър Петкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР