Процедурата по смяна на директора на Пирогов е спряна заради

...
Процедурата по смяна на директора на Пирогов е спряна заради
Коментари Харесай

Процедурата по смяна на директора на Пирогов е спряна

Процедурата по промяна на шефа на " Пирогов " е спряна поради тъжба на досегашния шеф доктор Валентин Димитров против назначението на Константин Димов на поста. По проблема е излязло определение на Софийски градски съд. Определението може да видите тук. По-рано през днешния ден от Министерството на здравеопазването потвърдиха за Българска национална телевизия, че министър Христо Хинков е освободил от поста досегашния шеф Валентин Димитров. Справка в Търговския указател сподели, че решението на министъра е взето още предходната седмица - на 27 ноември - ден преди Хинков да разгласи, че в болничното заведение за незабавна медицина са открити финансови нарушавания.

С друго свое решение министърът на опазването на здравето назначи лицево-челюстния хирург Константин Димов за шеф на болничното заведение.

Рокадата обаче не беше вписана в Търговския указател. От " Пирогов " разясниха, че не са получили публично документите за освобождението на Валентин Димитров и той продължава да извършва функционалностите на шеф.

Преди дни Димитров внесе сигнал в Народното събрание, съгласно който му е оказва напън от някогашни чиновници на болничното заведение, които в този момент са на високи длъжности в Министерство на здравеопазването.

Зад досегашния шеф на " Пирогов " застанаха твърдо от ГЕРБ и Движение за права и свободи. От ГЕРБ-СДС даже упрекнаха ръководещите от ПП-ДБ в кадрувания и обявиха, че ще спрат да поддържат законопроектите на Министерски съвет в пленарна зала.

Отсъствието на депутатите на ГЕРБ-СДС и ДПС провали и плануваното за през днешния ден съвещание на бюджетната комисия в Народното събрание, на което депутатите трябваше да обсъдят на второ четене измененията в данъчните закони.

Инфо: Българска национална телевизия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР