Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работиРешението за

...
Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работиРешението за
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Решението за руските дипломати е на МвНР, не на кабинета

Процедурата е спазена напълно от Министерството на външните работи

Решението за оповестяване на 70 съветски дипломати за личност нон грата е взето при цялостно съблюдаване на процедурата като процесът е движен напълно от Министерството на външните работи.

Това изясни пред " " началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова в коментар по тематиката за невижданото решение България да изгони 70 чиновници на съветското посолство - както механически личен състав, по този начин и дипломатически.

"Това не е решение на Министерския съвет или на премиера. Процедурата е спазена напълно от Министерството на външните работи ", разяснява сбито Бориславова.

По-рано през днешния ден партиите в Народното събрание реагираха на решението разнопосочно - някои го поддържаха и го дефинираха като закъсняло, а други насочиха рецензии към премиера Кирил Петков и настояват, че решението е взето еднолично.

От прокуратурата показаха, че не са получавали информация от службите за сигурност за нерегламентирана активност от страна на изгонените дипломати на територията на страната.

"Във връчената на дипломат Митрофанова вербална нота се декларира още упованието на българската страна Русия да закрие краткотрайно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие краткотрайно Консулството си в Екатеринбург. На дипломат Митрофанова бяха връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Руската федерация у нас, които следва да изоставен територията на страната до 24 ч. на 3 юли 2022 година ", се показва в известието на Министерството на външните работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР