Противовъздушните системи Пейтриът са тъкмо онова, от което Украйна се

...
Противовъздушните системи Пейтриът са тъкмо онова, от което Украйна се
Коментари Харесай

Силен сигнал: Вашингтон ще даде на Украйна модерните Пейтриът


Противовъздушните системи " Пейтриът " са таман това, от което Украйна се нуждае най-спешно, с цел да отбрани своята енергийна инфраструктура от съветските бомбардировки. Какво съставляват тези съвременни системи и какво могат.

 

възнамеряват да изпратят на системата за противоракетна защита “Пейтриът ”. Служител на Белия дом изясни пред медиите, че зенитно-ракетната система “ще бъде извънредно значима за отбраната на сериозната инфраструктура на Украйна против варварските офанзиви на Русия “.

Вашингтон насочва сериозен сигнал към Москва

Решението на Съединени американски щати е мощен сигнал към Москва и към европейските съдружници, че Вашингтон е подготвен да даде част от най-развитите си защитни технологии, с цел да помогне на Киев да се отбранява против съветските нашественици.

Системата MIM-104 “Пейтриът ” се създава от компанията „ Рейтион “. Първоначално тя е създадена за прехващане на изтребители. През 80-те години на предишния век е модифицирана, с цел да противодейства на новата опасност от тактически балистични ракети.
Редакцията предлага
Системите “Пейтриът ” вървят с мобилни батареи, които включват команден център, радарна станция за идентифициране на закани и пускови установки. Според американския Център за стратегически и интернационалните проучвания (ЦСМИ) една ракета прехващач за системата " Пейтриът ” коства почти 4 млн. $, а пусковите установки костват към 10 млн. $ всяка.

“Пейтриът ” може да засече до 50 цели едновременно

Съединените щати разполагат сходни системи на разнообразни места по света. Освен това редица страни са ги закупили, измежду които Германия, Гърция и Румъния. Фирмата производител заявява, че ще продължи да обезпечава поддръжка най-малко до 2048 година. 

Според производителите системата е ефикасна против тактически балистични ракети, крилати ракети, самолети, в това число дронове. Но съветските сили употребяват и други технологии – да вземем за пример мини дронове, които по-трудно биват засичани от “Пейтриът ”. 

Една зенитно-ракетна система покрива повърхност от към 68 километра, а радарът ѝ може да засече 50 цели едновременно и да порази пет от тях по едно и също време, излиза наяве от информация на немската войска. Всяка система се потребност от към 90 души, с цел да оперира вярно, пресмята ЦСМИ. Според неизвестен източник от Белия дом украинците ще бъдат подготвени в трета страна по какъв начин да употребяват “Пейтриът ”. 

“Това, от което Украйна се нуждае най-вече ”

Украйна неведнъж е желала от западните страни съвременни системи за противовъздушна защита, с цел да се отбрани от съветските бомбардировки на гражданската енергийна инфраструктура. На последната среща на Г-7 особено се обърна към водачите на водещите стопански системи. " За страдание, Русия към момента има преимущество в артилерията и ракетите ”, призна той. 

В края на ноември украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че отбранителната система “Пейтриът ” е “това, от което Украйна се нуждае най-вече ”, с цел да отбрани и да спре спиранията на електрозахранването. “Нуждаем се от противовъздушна защита, системите ИРИС, “ Хоук ”, “Пейтриът ” и трансформатори ", сподели той по време на срещата на НАТО в Букурещ.

За да се отбранява против нисколетящите съветски крилати ракети и безпилотните ирански самолети “Шахед-136 ”, Украйна употребява редица разнообразни системи за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние, в това число съветските “Бук ” и С-300, остарели американски системи “Хоук ” и модерни зенитно-ракетни системи като НАСАМС.

Най-голямото преимущество на “Пейтриът ” е опцията да противодействат на високолетящи тактически балистични ракети. Русия не е употребила доста балистични ракети във войната си против Украйна до момента, само че това може да се промени, в случай че придобие такива от. Системата “Пейтриът ” се оказа доста ефикасна в Саудитска Арабия против създадени в Иран балистични ракети, които бяха изстреляни от Йемен.

Русия заплаши с “последици ”

Русия към този момент предизвести Съединени американски щати да не доставят на Украйна системата за противовъздушна защита “Пейтриът ”. Подобно на други тежки оръжия, те ще се трансфорат в “легитимни предпочитани цели ” за съветските сили, съобщи говорителката на външното министерство Мария Захарова предходната седмица. Този ход би разширил доста присъединяване на Съединени американски щати в спора в Украйна, сподели Захарова. “Вашингтон към този момент се трансформира в страна в спора на практическо равнище ”, добави тя. 

Нарастващите размери на американската военна помощ, в това число прехвърлянето на такива комплицирани оръжия, ”биха означавали още по-широко присъединяване на военнослужещи във военните дейности и биха могли да доведат до последствия ”, сподели още Захарова.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР