Противовъздушната отбрана на Руската федерация ще може да свали всички

...
Противовъздушната отбрана на Руската федерация ще може да свали всички
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: За 20 дни ще свалим всички доставени на Украйна F-16

Противовъздушната защита на Руската федерация ще може да смъкна всички изтребители F-16, които ще бъдат доставени на Украйна от западните страни, за към 20 дни. Това увери министърът на защитата на страната Сергей Шойгу, предават РИА Новости и " Фокус ".

В рамките на видеоконферентно заседание на управлението на военното ведомство в Москва той приведе данни, според които за един месец Противовъздушна отбрана на страната е свалила 37 украински самолета.

" Бих желал да отбележа, че 37 самолета е съвсем 2 пъти повече от броя F-16, който обезпечено ще бъде доставен на Украйна. Т.е. за нашите системи за противовъздушна защита това са към 20 дни работа ", акцентира военният министър на Москва.

Военните на Киев търпят проваляне, макар доставката на нови типове оръжия от НАТО, добави още Шойгу на конференцията.

" Въпреки доставката на нови типове оръжия на НАТО, режимът в Киев търпи проваляне. Групировката съветски войски продължава да води дейна защита, нанасяйки ефикасни огневи провали на съперника “.

По думите на Шойгу Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) " обезверено и безрезултатно “ се пробват да нападат на Запорожкото, Донецкото и Херсонското посоки, което води до огромни загуби в редиците им

" Силите на ВСУ се изтощават, а деморализацията на персоналния състав нараства “, увери съветският министър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР