Противотанковата ракета Хризантема с подсилена бойна част при попадение в

...
Противотанковата ракета Хризантема с подсилена бойна част при попадение в
Коментари Харесай

Показаха на Путин ракетата Хризантема - убиец на танкове

Противотанковата ракета " Хризантема " с подсилена бойна част при попадение в танк откъсва купола му, даже без да има експлозия на боекомплекта. За това описа вертолетчик на президента Владимир Путин при визитата му в център за бойна подготовка на военни летци в Торжок, Тверска област.

" Хризантема с подсилена бойна част. Далекобойност - 10 км. И съществуват голям брой видеа, които удостоверяват, че когато ракетата попадне в танка, просто му откъсва купла. Не поради гърмеж на боекомплекта, а тъй като има доста мощна бойна част ", описа летецът на президента.

Противотанковата ракетна система " Хризантема ", наричана още " Убиец на танкове ", по принцип е основана на шаси на бойна машина на пехотата БМП-3. Но с нея към този момент се оборудват и бойни хеликоптери Ми-28НМ.

" Хризантема " може да противостои по едно и също време на пет танка. Нейният реактивен снаряд образува кумулативна бликам, която е в положение да пробие всяка модерна танкова брона. На видео се вижда по какъв начин след тъкмо попадение на ракетата танкът избухва в пламъци и куполът му отхвърчава на метри. В момента на попадението кумулативната бликам за чести от секундата прогаря бронята. При тестванията даже се е стигало до такава степен, снарядът да влезе от едната страна на танка и да излезе от другата, описват конструкторите.

Ракетите на " Хризантема " се движат със скорост 10-11 км. в секунда и пробиват всяка ризница, твърди генералният конструктор Валерий Кашин.

" Хризантема-С " е самоходен противотанков ракетен комплекс, който съгласно специалистите е най-мощният в света. На базата на шасито на бойната машина на пехотата БМП-3 е основана мобилна пускова установка " Хризантема ", която може да се движи със скорост 70 км/ч в пресечена околност, както и да форсира реки и други водни трудности.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР