Противоречивият конгресмен от Айова от Републиканската партия Стив Кинг загуби

...
Противоречивият конгресмен от Айова от Републиканската партия Стив Кинг загуби
Коментари Харесай

Известен с расизма си републиканец изгуби мястото си в Конгреса на САЩ

Противоречивият конгресмен от Айова от Републиканската партия Стив Кинг загуби преизбиране в борба с щатския сенатор Ранди Фийнстра, написа " Гардиън ".

Консервативният конгресмен с 9 мандата, който неведнъж е заклеймяван от републикански водачи поради расистката си реторика и контактите си с националисти, попадна в кошмарна обстановка. Той беше освободен от някои свои отговорности, зарязан от множеството републиканци и подценяван от партийното управление. Кинг също изгуби поддръжката на известни консерватори в Айова.

Фийнстра разгласи победа във вторник вечерта , обещавайки да донесе " резултати на фамилиите, фермерите и общностите на Айова ".

Кинг се изправи против четирима претенденти от Републиканската партия на първоначални избори. Няколко някогашни поддръжници на Кинг застанаха зад Фийнстра.

От години Кинг беше източник на главоболия за управлението на Републиканската партия . Той свързва децата на имигрантите с наркотрафикантите, слага под въпрос дали малцинствата са съдействали с нещо за развиването на западната цивилизация и сложи знамето на Конфедерацията на бюрото си. Той се чуди за какво е обидно човек да се назовава бял националист. Кинг поддържа контакти с крайнодесни полици, в това число и холандския политик Геерт Вилдерс.

През ноември Фийнстра ще се изправи против претендента на Демократическата партия. На последните пет вота Четвърти конгресен изборен регион в Айова гласоподава единствено един път за претендент на демократите - за Барак Обама през 2008 година

Вчера се п роведоха първоначални избори в Айова и още няколко щата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР