Противоречивият бивш министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър получи рицарско

...
Противоречивият бивш министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър получи рицарско
Коментари Харесай

Възмущение във Великобритания заради рицарското звание на Тони Блеър

Противоречивият някогашен министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър получи рицарско звание от кралица Елизабет II тази седмица, което провокира отвращение измежду британците, които твърдяха, че вместо това той би трябвало да бъде в пандиза поради присъединяване си във войната в Ирак, предава RT.

Блеър беше разгласен за рицар в листата на почетните награди за Нова година за 2022 година, дружно със чиновниците реагирали на Covid-19 Крис Уити и Джонатан Ван-Там. Блеър получи най-благородния медал на жартиера – едно от най-престижните кралски оценки и най-високия рицарски медал – и към този момент ще може да употребява купата „ Сър “.

В изказване някогашният министър председател сподели, че е „ голяма чест “ да бъде отдаден в рицар.

„ Дълбоко съм признателен на Нейно Величество Кралицата. Беше огромна привилегия да бъда министър-председател и бих желал да благодаря на всички, които са работили дружно с мен в политиката, публичните услуги и всички елементи на нашето общество, за тяхната отдаденост и отдаденост към страната ни “, съобщи той.

Много британци обаче бяха обезпокоени от известието, като Блеър остава извънредно спорен в Обединеното кралство, заради присъединяване му в нашествията на Съединени американски щати и Обединеното кралство в Ирак и Афганистан.

„ Тони Блеър е почетен в рицар за заслуги към империализма. Човекът би трябвало да е на подсъдимата пейка в Хага. Какъв неприличен ден “, туитира политическият коментатор Лиъм Йънг, до момента в който писателят и деятел Феми Олуволе попита: „ Ако оказа помощ за основаването на идната ИДИЛ, като дестабилизирам цялостен район под подправени искания, мога ли да получа и рицарско звание? “

Водещата на английски вести Тония Бъкстон сподели, че й е „ прилошало “ от решението да бъде рицар Блеър, отбелязвайки, че някогашният министър председател е „ предизвикал гибелта на толкоз доста “, до момента в който Джон Смит – синът на известния деец от Втората международна война и публицист Хари Лесли Смит – твърди, че с провъзгласяването на Блеър в рицар „ кралицата [казва], че е добре да се убиват кафяви хора в техните стотици хиляди “. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР