Противоречивата практика на някои сайтове да използват компютрите на посетителите

...
Противоречивата практика на някои сайтове да използват компютрите на посетителите
Коментари Харесай

Мошеници с нов метод да копаят криптовалута от компютрите

Противоречивата процедура на някои уеб сайтове да употребяват компютрите на посетителите си за рандеман на криптовалута, както и компрометирането на интернет запаси от хакери с такава цел, продължава да се развива. Специалисти са записали неотдавна новаторски метод за скриване на тази активност, като мошениците съумяват да продължат да източват систематичните запаси за облага, дори и откакто посетителят на уеб страницата, затвори браузъра си.

Malwarebytes са се натъкнали на уебсайт, който копае скрито цифрови монети в своя изгода, като скрива изскачащия прозорец, от който се реализира въпросната активност, зад основната лента с принадлежности. Засега въпросната процедура е засечена да се употребява от един уебсайт единствено и работи само с Chrome. Когато бъде посетен въпросният уебсайт се зарежда изскачащ изпод (pop-under) прозорец, в който се зарежда JavaScrypt скрипт, който стартира да копае цифрова валута. Даже и посетителят на уеб страницата да усети, че нещо се случва и затвори главния прозорец на своя браузър, новопоявилия се прозорец остава открит, а повода притежателят на системата да не разпознае източникът на казуса се крие в това, че създателите на офанзивата са изготвили по този начин дизайна на прозореца, че той е да е с дребен размер и да се нарежда на екрана зад лентата с принадлежности, нещо, което може да се види само, в случай че е увеличена степента на бистрота на панела. Заедно с това, създателите на акцията са създали тъй че ресурсите на системата да не се употребяват оптимално, което служи да заблуди притежателя на компютъра, че нищо извънредно не се случва.



По-рано този месец, още веднъж Malwarebytes сигнализира, че компанията е почнала да блокира по осем милиона сходни скриптови офанзиви месечно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР