Противоречив привърженик на евтаназията разработи специални капсули, които ще помогнат

...
Противоречив привърженик на евтаназията разработи специални капсули, които ще помогнат
Коментари Харесай

Д-р Смърт планира да използва самоубийствените си капсули тази година

Противоречив последовател на евтаназията създаде специфични капсули, които ще оказват помощ на хората да се самоубият, възнамерява се те да бъдат пуснати в употреба още тази година.

Австрийският доктор и спореният бранител на евтаназията Филип Ничке е създал 3D отпечатани Sarco Pods, за които се счита, че оказват помощ на хората да се самоубият. Въпреки обстоятелството, че изобретателят твърди, че устройството му ще даде опция на хората да се самоубият по " кротичък " метод, специалисти предизвестяват, че това откритие е мощно спорно и в действителност " украсява самоубийството ", написа Daily Mail.

Може да звучи като сюжет на нов холивудски научно-фантастичен филм, само че откривателите се притесняват, че капсулите са по-противоречиви, в сравнение с може да наподобява на пръв взор. Трябва да се означи, че Филип Ничке е добре прочут като „ просветител на евтаназията “ и по тази причина към този момент получи прозвището „ Доктор Смърт “. Сега изобретателят разгласи, че неговите капсули за самоубийство могат да се употребяват тази година, като че ли към този момент има редица хора, които желаят да употребяват тези устройства върху себе си.

Според доктор Ничке, цената на капсулите варира от $4000 до $8000 и към този момент е в последна фаза на подготовка за приложимост в Швейцария. Ще напомним, че асистираното самоубийство е легализирано в страната от 1942 г. 



Д-р Филип Ничке / Снимка: Getty Images

Отбелязва се, че устройствата са специфични капсули, отпечатани на 3D принтер, които потребителите ръководят от вътрешната страна. Те са наречени Sarco, редуциране от саркофаг, и работят посредством понижаване на равнищата на О2.

Предполага се, че когато бъде подложен човек в капсулата, той би трябвало да отговори устно на три въпроса:

1. Кой си ти?
2. Къде си?
3. Знаеш ли какво се случва, когато натиснеш бутона?

След като бъде отговорено на трите въпроса, софтуерът задейства зареждането и лицето може да натисне бутона. Ако бутонът бъде натиснат, индивидът ще почине доста бързо – доктор Ничке твърди, че в началото равнището на О2 в капсулата е 21%, след натискане на бутона са нужни единствено 30 секунди, с цел да падне до по-малко от 1%.

Трябва да се означи, че капсулите са създадени от компанията с нестопанска цел Exit International, ръководена от доктор Ничке, която се застъпва за легализирането на доброволната евтаназия и асистираното самоубийство. Днес единствената страна, в която това е публично допустимо, е Швейцария.



Д-р Ничке отбелязва, че тези самоубийствени капсули са опция на метода, употребен през днешния ден в Швейцария - усвояване на хапче. 

За да употребява капсулата на гибелта, човек би трябвало да е член на Exit International — ще коства $100, с цел да се регистрирате, само че това се допуска, че е единствената цена, която ще бъде нужна. 

Д-р Ничке прибавя, че възнамеряват да употребяват обичаен метод: първо, швейцарски психиатър би трябвало да беседва с индивида и да оцени умствените му качества, преди лицето да може да употребява устройството.

Изобретателят споделя още, че работи върху основаването на импланти, които прекъсват живота на хора с деменция. Засега обаче тази разработка е единствено на стадий идея, няма прототипи. Ничке има вяра, че човек с ранен етап на заболяването на Алцхаймер теоретично може да вземе решение да има имплант, в случай че желае да предприеме дейности, когато заболяването стане прекомерно тежка. Предполага се, че потребителите би трябвало да натискат бутон постоянно, евентуално един път дневно, с цел да избегнат инжектирането на смъртоносна отрова. Ако болестта прогресира до точката, в която индивидът не може да натисне бутона, устройството ще приключи живота му.

Плановете на лекаря да пусне капсулите в употреба още тази година провокираха стихия от отвращение от някои организации, които се опълчват на евтаназията, по-специално CARE. Според шефа за връзки с обществеността на CARE, Джеймс Милдред, мнозина считат, че устройството на Ничке " опростява и даже преувеличава самоубийството ". Представителите на компанията считат, че е належащо да се употребяват етични способи за подкрепяне на хората, които не включват ликвидиране.

Освен това някои организации се съмняват, че смъртоносните капсули фактически могат да обезпечат бърз и неусетен метод за гибел.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР