Противопожарни екипи от Великотърновска област локализират пожара на сметището край

...
Противопожарни екипи от Великотърновска област локализират пожара на сметището край
Коментари Харесай

Лкализират пожара на сметището край Свищов

Противопожарни екипи от Великотърновска област локализират пожара на сметището край Свищов, заяви комисар Красимир Кръстев шеф на РД "ПБЗН " - Велико Търново.

Пожарът на сметището породи през днешния ден към 16.00 часа. По първична информация горят дунапрени, които основават компактен черен пушек, уточни Кръстев. По думите му към мястото пътува и екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда, който ще мери замърсеността на въздуха.

Целта на огнеборците е да локализират пожара, с цел да не се придвижи върху околните гори. Кръстев означи, че към този миг в региона няма вятър, което значи, че няма директна заплаха за обгазяване на хората в града, защото сметището е на няколко километра от обитаемото място. В случай, че вятърът се усили, от пожарната предлагат компактно затваряне и уплътняване на прозорците на жилищата.

Непосредствено след възникването на пожара на мястото е дошъл кметът на общината Генчо Генчев, както и тежки машини с водоноски и плугове от земеделските кооперации и противопожарни екипи от Свищов, Полски Тръмбеш, както и доброволци от Кризисния център в село Овча могила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР