Противоепидемичните мерки закъсняха. Когато мерките бъдат свалени, на ще се

...
Противоепидемичните мерки закъсняха. Когато мерките бъдат свалени, на ще се
Коментари Харесай

Когато вдигнат мерките, дифузното разпространение на COVID-19 ще се завърне

Противоепидемичните ограничения закъсняха. Когато ограниченията бъдат свалени, на ще се завърне. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ проф. Маргарита Апостолова -ръководител на лаборатория по Медико-биологични проучвания към Институт по молекулярна биология на Българска академия на науките.
„ Аз персонално считам, че закъсняхме с ограниченията, които трябваше да въведем, заради причина, че се видя дифузното разпространяване на вируса в България. Трябва да се намерения и за друго. В момента, в които се реши тези ограничения да бъдат свалени, това не значи, че няма още веднъж да забележим дифузно разпространяване, заради обстоятелството, че границите не са затворени, доста от хората не имат вяра, че има подобен вирус, доста са и хората, които схващат възникването на болестта по друг метод, което не е добре “, сподели тя.
 Здравният министър: Имаме дифузно разпространяване на COVID-19 Здравният министър: Имаме дифузно разпространяване на COVID-19
“Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е действителен “....
За страдание българите не се славим с добра дисциплинираност, добави проф. Маргарита Апостолова.
Към момента учените поддържат мнението, че вирусът не е лабораторно основан. Данни за противоположното няма и или най-малко не са обществено оповестени, добави проф. Апостолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР