Противно на усилията на автомобилните производители, американците все повече избират

...
Противно на усилията на автомобилните производители, американците все повече избират
Коментари Харесай

Американците харчат все повече бензин заради големите джипове и пикапи

Противно на напъните на автомобилните производители, американците от ден на ден избират огромни и " ненаситни " модели пред хибриди и електрически автомобили. Това демонстрира едно от последните изследвания по тематиката.

Докато автомобилните производители влагат милиарди в усъвършенствания на силовите елементи, с цел да понижат нездравословните им излъчвания, множеството американци избират SUV-та и пикапи с висока консумация на гориво за нови коли, които несъмнено, са и по-малко екологични.

В резултат на това, съгласно Automotive News, цитирайки отчет на Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати (USEPA), междинният разход на гориво в Щатите през миналата година. се е нараснал от 9.1 литра на 100 километра до 9.4 литра на 100 километра.

Експертите упрекват за това потребителите, които вместо дребни коли и хибриди все по-често избират огромни и " ненаситни " коли с многолитрови мотори. Например, повече от половината (56%)от продадените нови модели в Съединени американски щати са SUV-та и пикапи с разнообразни размери.

Нещо повече, съгласно USEPA междинното тегло и мощ на новите транспортни средства доближават рекордни равнища. Например, спрямо 1971 година, потенциалът им е повишен със 79 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР