Противно на общоприетото схващане, самоуважението по никакъв начин не е

...
Противно на общоприетото схващане, самоуважението по никакъв начин не е
Коментари Харесай

Не се опитвайте да убедите другите, че сте достойни за тях

Противно на общоприетото разбиране, самоуважението по никакъв метод не е обвързвано с триумфа, тъй като неуспехите постоянно се случват в живота на човек. Всъщност самоуважението ни учи да одобряваме нещата такива, каквито са, да отхвърляме неуспехите и да се помиряваме с неща, които са отвън нашия надзор.
1. Позволявате си да сте човекПозволявате си да вършиме неточности, да плачете, когато сте тъжни, да сте гневни, когато някой ви нарани и така нататък Допускате несъвършенството и хаоса в живота си, тъй като знаете, че тези неща го вършат същински. А това постоянно е доста по-важно от съвършения външен тип и гонитбата за утвърждението на близките.
2. Имате границиВие поставяте персоналните си психически и прочувствени граници - във връзките, другарствата, работата, роднинския кръг. Те не подлежат на разискване. Вие сте наясно със личните си граници и от дълго време сте разбрали какво, по кое време и какъв брой можете да приемете. Нарушителите скоро биват изведени от играта. 
3. Периодично чистите листата си с контактиВече не изпитвате потребност да пишете на хора, които смятате, че са безразлични към вас, не желаят връзка или просто не са подобаващи за вас. Така че изтривате телефонните им номера и просто продължавате живота си.
4. Поемате отговорностЧувствате се виновни, тъй като знаете, че същинската обич към себе си е освен това от поредност от позитивни утвърждения. Ако кажеш, че ще направиш нещо за някого, значи го правиш. Когато си поставите цел, вие вършиме всичко допустимо, с цел да я постигнете. И в случай че се неуспехите, вършиме всичко допустимо да поправите грешките, които сте позволили. Както и да оправите вредите.
5. Знаете по какъв начин да отказватеНе се страхувате да кажете „ не “, даже в случай че единствената причина за това е вашето отвращение.
6. Правите всичко допустимо да живеете в настоящетоРазбирате, че с вашите „ пътешествия “ в предишното и паниките за бъдещето си причинявате ненужна болежка. Ето за какво предпочитате да живеете в сегашното, тъй като то е единственото нещо, което имате и в действителност можете да контролирате.
7. Не се оправдавате, а поднасяте откровени извинения, в случай че сте сгафилиПризнавате грешките си, тъй като се почитате задоволително, с цел да си позволите да бъдете несъвършени. И тъй като положителното образование го изисква. Както и поради духовния кодекс, който сте избрали да следвате по пътя на светлината.
8. Вярвате на интуицията сиВслушвате се във вътрешния глас, като че ли той е най-довереният ви човек. Знаете, че инстинктите и интуицията съществуват, с цел да ви пазят и водят.
9. Полагате действителни грижи за себе сиВие спортувате поради чувствата, които физическите извършения провокират у вас, а не тъй като желаете да измененията външния си тип. Вие се храните вярно, тъй като разбирате потребността на тялото си от жизненоважни хранителни субстанции. Спите задоволително, тъй като знаете какъв брой е значимо да почивате. Вие поставяте грижата за себе си преди всичко и не я смятате за загуба на време, тъй като тя е нужна за поддържане на здрав организъм и дух.
10. Не се нуждаете от патерициКогато нещо се обърка, към този момент не се пробвате да контролирате страстите си посредством пиянство, опиати, храна, компулсивно извършване на покупки и така нататък Не, вие просто сте се научили да гледате дискомфорта и болката право в лицето.
11. Избягвате самобичуванетоСпрели сте да се срамувате, да се самоунижавате и укорявате в името на измененията.
12. Добре познавате вътрешния си святОсъзнавате какъв брой унищожителен е вашият отрицателен вътрешен разговор за вашето благоденствие. Когато се хванете, че се отнасяте зле със себе си още веднъж, вие леко се отдалечавате от тази мисловна свада и търсите насочна точка към по-нежно и заслужено отношение към себе си.
13. Знаете лимита на опциите си и по кое време да потърсите помощНе се страхувате да поискате помощ от колегата или приятелите си, когато не се справяте с прочувствения си или физически запас. Не се принизявайте, молейки за помощ. Вашите потребности ви вършат жив, действителен човек, а не задължение за останалите.
14. Не мълчитеУведомявате другите хора, когато нараняват възприятията ви, вместо да потискате болката си и да оставяте обидата да заеме мястото на помиряването.
15. Знаете по какъв начин да пуснетеСега знаете, че не би трябвало да реагирате на всичко, което ви нервира.
16. Разбирате другите хора и ги приемате такива, каквито саСпрели сте да съдите другите, заменили сте егоистичното пренебрежително отношение към тях за техните недостатъци със съчувствие. И защото към този момент не се отнасяте жестоко към себе си, ви става по-лесно да се отнасяте добре и към другите хора.
17. Не се страхувате от самотатаПреди мразехте даже единствено мисълта да сте сами в петък вечер. Но това към този момент е в предишното. Сега просто се наслаждавате на личната си компания. Каквито и да са събитията.
18. Не сте подвластни от хора, неща, местаПозволявате си да изоставите хора, градове, работни места и предходни версии на себе си, без да се извинявате или да се чувствате отговорни за това.
19. Отказали сте се от опитите да се вписвате където и да билоВсеки има своята истина, също като вас. Не се пробвате да убедите другите, че сте почтени за тяхната обич, че сте на прав път или че решенията, които вземате, са верни. За вас това е загуба на време и сила. Освен това знаете, че можете да контролирате единствено личните си хрумвания и настройки, а не тези на другите.
20. Не изпадате в нервна рецесия, когато сте отхвърлени или изоставениДа, позволявате си да бъдете тъжни, смутени и с разрушено сърце, само че не стоварвате само върху себе си повода за тази разлъка. И всичко това, тъй като разбирате, че можете просто да сте несъвместими с различен човек.
21. Клюките ви отегчаватНе е нужно да виждате неуспехите на другите, с цел да се почувствате по-добре.
22. Вече не търсите утвърждение - то не е наградаЗнаете, че не би трябвало да се пробвате да спечелите нечия обич, почитание или приемане. Ако някой не ви харесва - по този начин да бъде. Няма потребност да се пробвате да измененията мнението на другите. Просто го пуснете.
23. Не преследвате любовта в опит да я привлечетеВече не преследвате хората и не се задоволявате с повърхностни връзки. Вие почитате себе си, тъй че намерено говорите за упованията си и продължавате напред, в случай че другият човек не е подготвен или просто не отвръща със същото.
24. Обичате своята предходна версия толкоз, колкото обичате настоящето си азРазбирате, че вашата предходна версия е била нужна, с цел да станете това, което сте в този момент. Разбирате какъв брой доста сте научили от нея и по тази причина в никакъв случай няма да я гледате отвисоко. Вие сте й признателни.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР