Противниците на пенсионната реформа във Франция организираха пореден протест в

...
Противниците на пенсионната реформа във Франция организираха пореден протест в
Коментари Харесай

Поредна вечер на протести и сблъсъци в Париж заради пенсионната реформа

Противниците на пенсионната промяна във Франция проведоха следващ митинг в Париж  и на други места в страната, предадоха международните организации.

В Париж към 4000 души се събраха на площад " Италия ", откакто управляващите не разрешиха митингите на площад " Конкорд ", който е до моста, водещ към Националното заседание (долната камара на парламента), а също и митингите в региона на френското президентство.

Протести имаше и в Тулон, Монпелие, Нант, Марсилия, Компиен, Брест и други  В Париж се стигна още веднъж до конфликти на силите на реда с протестиращите, откакто стачкуващите започнаха да палят контейнери за боклук. Протестиращите скандираха и " Макрон, подай си оставката! " и " Макрон ще те разгромим, ние ние ще победим ". Властите задържаха 81 души. Обстановката се възстановява към 22,30 ч. локално време.

По-рано денем студенти и деятели от протестното придвижване " Постоянна гражданска война " нахлуха в комерсиалния център " Форум на халите " в Париж и започнаха да скандират за всеобща стачка.

Нова всеобща готовност във Франция против пенсионната промяна ще има на 23 март.

По улиците на Париж продължава да се натрупат камари с боклуци, откакто чиновниците по непорочност се причислиха към протестните дейности. Вече има към 10 000 несъбрани боклуци.

Продължават и стачните дейности във френските рафинерии. Най-голямата рафинерия в страната, намираща се в Нормандия и експлоатирана от " Тотал енерджи ", е почнала да стопира напълно работа. Други две рафинерии също могат да стартират развой по прекъсване на работа в понеделник.

Транспортният бранш в страната също е обиден от стачните дейности, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР