Против построяването на нова жилищна сграда на мястотo на бензиностанцията

...
Против построяването на нова жилищна сграда на мястотo на бензиностанцията
Коментари Харесай

В Белите брези не искат нова висока сграда на мястото на бензиностанция

Против построяването на нова жилищна постройка на мястотo на бензиностанцията и магазина на бул. “България ” се оповестиха жителите на квартал " Белите брези " в София. Това е едно от дребното места, които дават шир на квартала. Преди теренът е бил напълно зелена повърхност, само че преди 10 години общината продава парцела и в този момент притежателите имат капиталово желание за нова постройка, доста по -висока и огромна от в този момент съществуващата бизнес постройка.

София

Когато парцелът от общински става частен, уверенията са - на мястото да има единствено ниско строителство до 10 метра.
Николай Василев: С функционалности, които да не пречат, а да допълват комплекса, да бъдат за публично обслужване, има магазин и бензиностанция, поради потребностите на самия възложител и всяко ново желание да се усилва етажнос тта тормози жителите. Кирил Станчев: След като един път е направена една несправедливост- вижте това нещо трябваше да бъде зелена повърхност, може да се напра ви, тъй че да се ограничи тази неточност, която е позволена във времето.
В момента зоната е отредена за сложно застрояване по в този момент настоящия организационен проект от 2009-та година и оптималната позволена височина е 32 метра.
Росина Станиславова, ръководител на гражданско съдружие " Бели брези ": Те ще обзет също и зелената повърхност, за момента не ни се дава достъп до желанията на вложителя. Арх. Здравко Здравков: Ние се намираме в обстановка да има митинги преди да има импортиран план, тъй че нeка да внесат вложителите план, да видя дали дава отговор на разпоредбите и нормите, с цел да мога да ви отговоря съответно.
Хората от " Белите брези " въпреки всичко се надяват в този момент завършеният площад да бъде непокътнат като глътка въздух в квартала, а не да бъде компактно застроен. Предстои публично разискване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР