Протичането на новия вариант на COVID-19 – ФЛИРТ протича сходно

...
Протичането на новия вариант на COVID-19 – ФЛИРТ протича сходно
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Всяка година ще трябва да пренагаждаме ваксини срещу COVID, както е при грипа

„ Протичането на новия вид на COVID-19 – ФЛИРТ протича сходно с предходните. Той не е лек, само че и никога не е по-опасен. Въпреки че Коронавирус в този момент е доста по-различен от първичния си вид, продължава да бъде доста съществено заболяване – с по-висока смъртност от грипа и с доста дълготрайни резултати. “ Това сподели пред NOVA NEWS ръководителят на лаборатория в Берн доктор Аспарух Илиев.

Той изясни, че ФЛИРТ е акроним на съответни разновидности в ковид, чиято цел е да заобиколят имунитета и надлежно да понижат устойчивостта от преболедуване и ваксина.

„ Това значи, че всяка година ще би трябвало да пренагаждаме ваксини, както се случва и при грипа “, добави доктор Илиев.

По думите му това, което липсва при ковид, е изразена сезонност. „ Все още се вижда, че и в по-топлите интервали има случаи на болестта. Смятам обаче, че сезонността ще се случи до година-две “, добави още доктор Илиев.

По отношение на имунизацията експертът сподели, че в целия свят се следи понижаване на слагане на бустерни дози, предложи реваксинация като най-хубавото време е октомври-ноември. Д-р Илиев добави, че рисковите групи си остават възрастните хора, хората с хронични заболявания, хората с диабет.

Доктор Илиев разяснява и двете разработки на ваксини против СПИН, пуснати за клинични тествания. Той сподели, че казусът при този вид ваксини е, че вирусът мутира доста бързо.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР