Протестно автошествие срещу цените на енергоизточниците организира днес в София

...
Протестно автошествие срещу цените на енергоизточниците организира днес в София
Коментари Харесай

На протеста на ВМРО: Пламнаха сметки за ток

Протестно автошествие против цените на енергоизточниците провежда през днешния ден в София Вътрешна македонска революционна организация. В рамките на акцията пред Министерски съвет бяха запалени сметки за ток, съобщи БНР.

Според партията бездействието и мълчанието от страна на държавното управление и Народното събрание са незаконни, а покупката на съществени храни е „ неосъществим разкош за доста семейства “.

От Вътрешна македонска революционна организация считат, че това, дружно с рестриктивните мерки поради зеления документ, е довело до банкрута на хиляди бизнеси. Настояват за закриване на КЕВР и за отбрана на ползите на страната в нуклеарната енергетика.

Почетният ръководител на партията Красимир Каракачавнов съобщи: 

„ България ясно и изрично би трябвало да съобщи някой свои позиции пред европейските институции, най-много зелената договорка. На процедура с излъчванията, които ние плащаме, прави тока безценен. Ако ние осъществим тази зелена договорка, след 25-та година, значи да се лишим от близо 30% от нашата енергетика и токът ще стане още по-скъп. Задължително би трябвало да се строи идната нуклеарна мощ - в съответния случай „ Белене “. А това, което оправи държавното управление, говорейки, че те не разсъждавали по какъв начин да създадат нов нуклеарен блок в „ Козлодуй “, значи, че нямат желание да създадат нищо “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР