Протестни действия на зърнопроизводители в центъра на София с тежка

...
Протестни действия на зърнопроизводители в центъра на София с тежка
Коментари Харесай

Без тежка земеделска техника днес в центъра на столицата

Протестни дейности на зърнопроизводители в центъра на София с тежка техника през днешния ден не се чакат.  

Следобед протестиращите могат да подхващат поход, в случай че до тогава настояванията им не бъдат изпълнени.

Под контрола на полицията обаче земеделската техника ще бъде ситуирана и остава на обособено за задачата място – в региона на Долни Богров, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Симеон Караколев, ръководител на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, съобщи пред бТВ,  че компромис постоянно може да бъде реализиран, в случай че има предпочитание.

" Важното е каквото и да се предложи то да подсигурява рентабилността и производството на български първични материали. За нас, като български производители, е значимо да има гаранция, тъй като в този момент такава няма. Днес се събираме тук, към Долни Богров. Още в ранния следобяд може да предприемем поход към София. Може да е без машините, защото ще има различен митинг и няма по какъв начин да ги вкараме ", добави той.

„ Аз нямам първокласни коли и първокласни яхти. На европейска дотация съм разчитал преди 10 години, когато купихме комбайн. Всичко останало е на лизинг “, изясни производителят Станислав Стоянов

Протестиращите земеделци упорстват да бъде спрян вносът от Украйна освен на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица, само че и на мляко, месо и мед. Също и неотложно да бъде изплатена държавната помощ на тези, чиито площи са пропаднали изцяло.

Досега те са отказали две срещи в Министрески съвет

Властите през вчерашния ден обявиха, че част от настояванията на протестиращите ще бъдат задоволени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР