Протестна готовност обявиха от най-голямата синдикална организация в МВР. Причината

...
Протестна готовност обявиха от най-голямата синдикална организация в МВР. Причината
Коментари Харесай

Готвят протести в МВР - искат по-добро заплащане

Протестна подготвеност оповестиха от най-голямата синдикална организация в Министерство на вътрешните работи. Причината за недоволството е обвързвана с това, че има систематична неспособност на правната дирекция в министерството да предложат съответни решения на дългогодишни проблеми на работещите, оповестяват от синдиката.

Председателят на организацията Валентин Попов разяснява пред медиите, че министърът на вътрешните работи е бил изготвил план за разпоредба, съгласувана със синдикалните организации, според която нарастването на възнагражденията на чиновниците от началото на тази година е трябвало да стане с идентична сума за всички. 

Вместо това обаче, в последна сметка, е избран идентичен %. Това довело до много разнообразни резултати, изясни ръководителят на съюза. Като образец той даде това, че 10% от 500 и 10% от 1000 лв. няма по какъв начин да се счита за еднообразно нарастване.

Според Попов управлението на Министерство на вътрешните работи е осведомено с недоволството на чиновниците, като. от синдиката чакат диалози да се проведат  с тях още тази седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР