Протестите в Автомобилна администрация“ продължават, а служителите обмислят да намалят

...
Протестите в Автомобилна администрация“ продължават, а служителите обмислят да намалят
Коментари Харесай

Протестите в „Автомобилна администрация“ не спират: Засегнати са и кандидатите за шофьорска книжка

Протестите в „ Автомобилна администрация “ не престават, а чиновниците обмислят да понижат още повече работния размер , предадоха от „ БНР “.

Причината е, че договарящите страни не са постигнали съглашение по настояванията за нарастване на заплатите с 30%, както и за равнене на възнагражденията.

А съгласно члена на „ Стачния комитет “ – Стойчо Стойчев, всички тези неуредици рефлектират върху изпитите на претендентите за шофьорска брошура .

„ За страдание, съвет не мога да дам, тъй като е безусловно непредвидимо коя тъкмо група ще бъде върната, коя ще бъде изпитана, кои от претендентите и в какъв ред ще бъдат изпитани. И надлежно бих им дал съвет да се явяват все пак на място, когато им е плануван изпита, само че да ги помоля за самообладание при положение, че не бъдат изпитани. Изцяло транспортният бранш, пунктовете за годишни механически прегледи, образователните центрове. Това са главните сфери на надзор на Изпълнителната организация и те са най-силно наранени “ , изясни Стойчев.

Припомняме, че ефикасни протестни дейности бяха проведени от КТ „ Подкрепа “ на 27 март в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ – на работещите във ведомството в София, както и из страната. Исканията на протестиращите са за назначение на 200 инспектори за заплатен надзор, чиновници за административно обслужване, възстановяване на изискванията на труд и работно облекло.

Транспортният министър: Заплатите в „ Автомобилна администрация “ са ниски

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР