„Протестите срещу втора кабинка в Банско са опит за саботиране

...
„Протестите срещу втора кабинка в Банско са опит за саботиране
Коментари Харесай

Валери Симеонов определи протестите срещу втора кабинка в Банско като саботаж

„ Протестите против втора кабинка в Банско са опит за саботиране на опциите на българския туризъм”, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на „ Лице в лице” по bTV.

Той разяснява, че това е изкуствено основан проблем и всеки, който гледа отговорно на този проблем, би трябвало да се постарае да откри решение за него.

„ За митингите за мен има два претекста. Единият е чисто комерсиален – тук са намесени средства на други страни, които одобряват Банско за техен конкурент”, сподели Симеонов, след което изреди страни като Швейцария, Франция и Австрия.

„ Докато се дърляме не е изработен нито един метър въжен превоз и ски писта тъкмо поради саботажа на тези хора, които са платени”, разяснява Симеонов.

Според Симеонов вторият претекст за митингите е политически.

„ Това лъсна с декларациите на партиите, които поддържат този митинг. „ Да, България”, ДСБ, ДЕОС и други, които след 7 месеца парализа се пробват да излязат от безтегловността след изборите и търсят да придобият публични и електорални дивиденти”, сподели още той.

Симеонов е безапелационен, че не би трябвало Банско да се слага в цялостна парализа и неспособност за разширение.

По време на гостуването в предаването в ефир бяха включени и еколози, които довечера ще участват на митингите. Те приканиха вицепремиера да си подаде оставката.

Симеонов дефинира изказванията, че ще бъдат изсечени вековни гори в Пирин като неистина.

„ Какво е вековна гора – това са резервати. Концесионната зона няма нищо общо с вековните гори”, безапелационен е вицепремиерът.

Той добави, че разширение на самата концесионна територия също няма. „ Това е втората лъжа”, безапелационен е Симеонов.

Той добави също, че актуалната обстановка, в която лифтът в Банско не може да обслужи всички туристи също води до екологична злополука, тъй като множеството от тях се движат с коли през гората.

„ Ако не дадем опция да се отпуши този зимен курорт, по какъв начин ще подпомогнем стопанската система? Валери Симеонов е поел персонален ангажимент да създаде и предложи тактика за развиване на планинския туризъм у нас”, сподели още вицепремиерът.

„ За мен става въпрос тъкмо за бойкот на избрана печеливша държавна политика”, безапелационен е Симеонов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР