Снимки: Протести в Пакистан срещу високите сметки за електричество

...
Протестите срещу високите сметки за електричество в Пакистан нараснаха, след
Коментари Харесай

Протестите срещу високите сметки за електричество в Пакистан нараснаха, след като правителството отказа да намали цените на енергията без одобрението на Международния валутен фонд (МВФ).< /p>

Огромното увеличение на цената на електричеството предизвика протести в големите градове миналата седмица, като хората изгаряха сметки за комунални услуги, блокираха магистрали и атакуваха офиси на енергийни компании.

Служебният премиер Anwaar-ul-Haq Kakar обеща облекчение, но във вторник неговият кабинет каза, че намаляването на сметките би застрашило масивен заем от МВФ.

Глобалният кредитор постави Пакистан пред трудни условия, за да прекрати енергийните субсидии и да изпълни целите за приходи за заем от $3 милиарда през юли, насочен към съживяване на разпадащата се икономика на въоръжената с ядрено оръжие нация.

Бездействието на правителството накара повече хора да се присъединят към митинги и протести в цялата страна, включително в столицата Исламабад.

„Удавени сме в потопа от инфлация. Тези сметки са непосилни. Ако платя сметката този месец, няма да мога да нахраня трите си деца“, каза Нурул Амин, таксиметров шофьор.

Мохамед Карамат, бръснар, получи сметка от 60 000 пакистански рупии (около $200) за август, която според него е извън възможностите му да плати.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР