Протестите не са форма на граждански диалог. Не трябва институциите

...
Протестите не са форма на граждански диалог. Не трябва институциите
Коментари Харесай

Десислава Танева: Очакват се много трудни месеци, протестите няма да ни помогнат

Протестите не са форма на цивилен разговор. Не би трябвало институциите да не си приказват. Не би трябвало проблемите да се взема решение с такива способи. Всеки, който има упоритости за политики, би трябвало да убеди народа с причини. Изключително неприятно за цялото общество е това, което виждаме. Няма пояснение за това, още повече, че след няколко месеца идват избори. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Очакват се доста сложни месеци, сигналите, които идват от европа са доста тревожни. Не мисля, че когато всичко се прави с всевъзможни средства, даже непозволени, ще докара до нещо. Няма законово съображение за митингите. Защо се разрешава да се лимитира естествената работа на хората? Не си мислете, че ние също не поносим рецензии от нашите гласоподаватели “, акцентира тя.

Собственикът на отровените крави от река Марица получи близо 40 хиляди лв.

„ В момента се прибира реколтата и всяко такова блокиране на пътища, пречи на тези стопани. 100 000 са заетите в бранша. Те имат фамилии. Половин милион българи се изхранват със земеделие “, изясни земеделският министър.

Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри разяснява и случая с отровеното стадо крави. „ Държавна фирма „ Земеделие “ преведе обезщетение на фермера, чиито крави починаха при водопой. Добре, че той е записал животните си и подал заявление за кандидатстване за дотации за стопанството си, с цел да може да му се помогне. Предстои да му помогнем при избора на животни. Фермерът, изгубил стадото си ни оказа помощ да засилим контрола на потребление на рискови препарати “, призна Танева.

По отношение на тровенето на пчели, министърът съобщи: „ БАБХ е органът, който следи за използването на препаратите за биозащита. Промените в Закона за растителна отбрана ще ни разреши да изградим система на електронни дневници и доста по-строг надзор на рисковите препарати. Има нарушавания и отговорното лице би трябвало да бъде установявано и да понася своята отговорност “, безапелационна бе Танева.

Министърът на земеделието призна, че има спад на реколтата от пшеница. „ На финала на жътвата сме. Количеството рандеман, което се дават са 4,6 млн. тона. За изхранване на популацията с самун в България и фураж са нужни 1,5 млн. тона пшеница. Имаме и ресурс от предходната година. Миналата година имахме рекорден експорт – 4,8 млн. тона. Наистина добивът тази година е с 25% по-нисък. Това се дължи на рекордното засушаване. Имаме области със 100% загуби. Възможностите за експорт би трябвало да се понижат. Ние не сме главен експортьор на зърно, намираме се на 11-то място, за разлика от царевицата “, разяснява още Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР