Протестите на земеделците нямат политическа окраска. Исканията на протестиращите са

...
Протестите на земеделците нямат политическа окраска. Исканията на протестиращите са
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Протестите на земеделците са справедливи и нямат нямат политическа окраска

Протестите на земеделците нямат политическа багра . Исканията на протестиращите са обективни . Това съобщи пред БНР някогашният министър на земеделието Мирослав Найденов. 

По думите му решението да се вдигне възбраната за е политическо и е обвързано с уговорките към Европейската комисия и Украйна.

Според него, в случай че страната желае да помогне на земеделците, то тогава би трябвало да откри пазари за продукцията, която залежава и да обезпечи метод за нейното осъществяване. Найденов уточни, че протестиращите могат да бъдат подкрепени и с други ограничения като национални доплащания и данъчни облекчения.

Той дефинира изявлението на премиера Николай Денков, в което той като обидно. По думите му в една естествена страна това би довело до оставката на министър-председателя.

Найденов акцентира, че митингите на земеделците са единствено началото. Той чака на митинг да излязат и редица други сектори. Бившият министър добави, че пораства недоволството измежду ресторантьорите и миньорите в Маришкия басейн.
 Зърнопроизводителите излязоха на народен митинг
Зърнопроизводителите излязоха на народен митинг

Блокират се основни пътища в страната и гранични пунктове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР