Протестите на надзирателите в затворите и съдебната охрана продължават. Този

...
Протестите на надзирателите в затворите и съдебната охрана продължават. Този
Коментари Харесай

Протест на надзирателите и съдебната охрана

Протестите на надзирателите в пандизите и правосъдната защита не престават. Този път недоволните от неприятните условия на труд излизат пред правосъдните покои в страната. В София митингът стартира в 8:30 часа и продължи близо 30 минути, когато чиновниците отидоха на работа. Искания са за 20% нарастване на заплати и щатните бройки.

Ивайло Григоров: Нашите митинги се чуват. С Министерството на правораздаването водим договаряния от 6 месеца и то е на мнение, че нашите претенции са обективни, навременни, съответни и законни. 15 дни, откакто е изпратено писмо до Министерството на финансите, дали ще бъдат изпълнени нашите претенции,отговор на това писмо няма, което демонстрира отношението към бранш " Сигурност ". 5-процентното нарастване беше машинално за целия бранш. В момента с последното нарастване в Министерство на вътрешните работи, с тези 100 млн.,които бяха дадени, се получава ножица в заплатите на чиновници по един закон, защото ние сме чиновници по един закон с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, със сходни длъжности отговорности, от порядъка на 200 лева Красимир Бекяров: Символът на балоните, които пуснахме, беше осъществяване на едни празни обещания, защото 6 месеца се дават едни обещания, каквото във бранш Сигурност, това и при вас и ние го видяхме, празните обещания литнаха в небето. Недостигат чиновници. Ние не можем да поемем всички правосъдни здания, които по закон би следвало да охраняваме. Много здания се охраняват и от по един чиновник. Това е и на база на това, че непрестанно се откриват правосъдни зали. Само за последните няколко месеца се пое защитата на новия областен съд, постройката на остарелия си остана.
Днес митинги ще има в общо над 20 града в цялата страна.
 Национален митинг на чиновниците в пандизите Национален митинг на чиновниците в пандизите
Надзиратели и чиновници в пандизите и арестите излизат още веднъж на митинг.Те желаят по-високи заплати и по-добри условия на труд. Само преди ден те отно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР