Протестиращите в 82-ия ден на протести отново блокираха пространството около

...
Протестиращите в 82-ия ден на протести отново блокираха пространството около
Коментари Харесай

Протестът поиска и оставката на Фандъкова

Протестиращите в 82-ия ден на митинги още веднъж блокираха пространството към площад " Независимост " в столицата, съобщи Българското национално радио. Малко преди 22 часа нощес беше блокиран и Орлов мост, само че по-късно блокадата беше вдигната. На митинга имаше малко хора, съобщи кореспондент на БНР, като уточни, че времето е захладняло, а мнозина от протестиращите били с лятно обекло и предпочели да са приберат по домовете си.

Към до момента желаните оставки на премиера Борисов и на основния прокурор Иван Гешев от така наречен Отровно трио прибавиха и настояването за оставка на кмета на София Йорданка Фандъкова, защото съгласно тях " в София също се правят далавери, прикрити зад усмивката на Фандъкова ".

Най-оживено е при лагера на майките от “Системата ни убива “, които укрепваха палатковия си лагер.

“Сменяме летните шатри, защото пропущат вода и стана вечерно време доста студено и стана доста мокро, със зимна шатра. Да се надяваме, че кабинетът “Борисов 3 “, ще подаде оставка, само че ние се приготвяме и за по-студените дни. Ние няма да се откажем и нямаме крачка обратно “, съобщи Вера Иванова.

Иванова разяснява и решението на държавното управление да дава по 50 лева за всички пенсионери до края на епидемията:

“Това също е доста незаслужено, защото трябваше да се направи индексация на пенсията. Една от нашите цели е минималната пенсия да бъде колкото е линията на беднотия или да се добави с нещо, тъй като под 370 лева не може да се живее “, сподели Вера Иванова.

Един от протестищите съобщи пред кореспондент на БНР, че добавката от 50 лева към пенсиите поради пандемията е унизителна, а по-важно от парите е достойноството. Според него България е изгубила достойноството си пред света и не можем да чакаме Брюксел да ни чуе, тъй като " великите сили не се интересуват от дребните страни ". " Трябва ние сами да си помогнем ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР