Протестиращите срещу правителството от Благоевград съхраняват атрибутите и знамената си

...
Протестиращите срещу правителството от Благоевград съхраняват атрибутите и знамената си
Коментари Харесай

Знамената и тонколоната от протестите – на склад в общината в Благоевград

Протестиращите против държавното управление от Благоевград съхраняват атрибутите и знамената си в постройката на общината. Това се вижда от видеоклип, публикуван в обществените мрежи. Кметът Румен Томов призна, че фактически се дава достъп до постройката на протестиращите, като в това нямало никакъв политически предумисъл.

Автор на клипа е Александър Петков, който е част от младежката организация на ГЕРБ в Благоевград. Преди седмица, на площад „ Георги Измирлиев ”, той забелязал, че след края на антиправителствения митинг в града, част от недоволните хора се насочват към служебния вход на общината, оповестява NOVA.

„ Смути ме фактът, че група хора, които настояват, че това е импровизиран цивилен митинг, а в действителност се предвожда от „ Демократична България ”, в лицето на общинския консултант Калоян Ханджийски, употребява постройката на общината за склад на пропагандните си материали. Тук приказваме за плакати, за озвучаване и за българските флагове, които употребяват. Това за мен не е ОК, чисто морално, чисто етично. Доколкото съм осведомен, законово също не е ”, разяснява Александър Петков.

Според общинския консултант Калоян Ханджийски знамената и тонколоната са се озовали в постройката на общината напълно случайно.

„ На един от митингите валеше дъжд и помолихме да оставим в общината 2 флагове, една колона и едно малко картонче с надпис „ Оставка ”. Като споделям в общината, това значи във фоайето на общината. Почукахме на защитата и те бяха задоволително положителни да ни разрешат да приберем материалите вътре.

Впоследствие част от сътрудниците, които организираха митинга, евентуално са си разрешили още един или два пъти да приберат това нещо там. Това е целият съпорт на общината ”, съобщи Калоян Ханджийски.

Подкрепата обаче е била много по-продължителна, в случай че се съди по думите на другия мъж, който се вижда в клипа - известният в Благоевград моторист Стоян Величков.

„ Всеки ден, всяка вечер, откакто мине митингът, аз в продължение на 28 дни, лично съм я вкарвал, тъй като се занимавам с тази работа и я оставям до кафемашината, включвам я да може да се зареди за идващия ден и това е. Мисля, че има две или три флагове и табели с настояванията ни ”, обясни Величков.

Кметът Румен Томов разяснява сюжета в обществените мрежи, където написа, че поема цялата отговорност за случилото се. В статус в персоналния си профил, той показва, че след молба от страна на хората, които стачкуват всекидневно, материалите са оставени в постройката на общинската администрация. Томов акцентира, че не намира нищо неприятно в това, тъй като постройката на Община Благоевград била на всички жители и прибавя, че даже митингите да бяха персонално против него, отново е щял да разреши знамената да се складират вътре.

„ Той ли е давал разрешението? Или той е провел по този начин наречените цивилен митинги? Подозрения мъчно бих могъл да изрека, само че поради обстоятелството, че г-н Ханджийски употребява общината като бащиния, съм податлив да имам вяра, че може г-н Томов да има нещо общо с митингите ”, разяснява Александър Петков.

„ Разбира се, че има поддръжка, само че тя е от жителите - никакъв кмет, никаква общинска администрация. Който желае, да заповяда! Някой се пробва да принизи по този начин будната гражданска съвест. Не ви се получава, господа! Подавайте оставките, приготвяйте се, ще боли ", коментира Калоян Ханджийски.

„ Не разбирам какво неприятно има? Ако някой види, че батерията на телефона му пада и го включи в контакта  - тогава какво? И той ли е нарушител? Краде ток от общината ли? Или пък кметът го поддържа, желае да го направи общински консултант и по тази причина му дава ток ли? Малко е смешно ”, счита Стоян Величков.

В Благоевград митингите всяка вечер се организират пред офиса на ГЕРБ, който се намира в непосредствена непосредственост до постройката на Община Благоевград.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР