Протестиращите фермери в Пловдивско се отказаха да затварят АМ Тракия

...
Протестиращите фермери в Пловдивско се отказаха да затварят АМ Тракия
Коментари Харесай

Протестът на земеделците: 120 трактора влязоха в Пловдив и блокираха движението

Протестиращите фермери в Пловдивско се отхвърлиха да затварят Автомагистрала „ Тракия ” в региона, само че трактори и тежка техника влязоха в града под тепетата.

Колоната от 120 трактора и машини мина около постройката на Пловдивския панаир, предава Целта беше да стигне до ДФ „ Земеделие ”. Протестното шествие промени графика на градския превоз. Автобусите бяха пренасочени по обходни направления.

По-рано земеделците блокираха основния път Карлово-Пловдив . При кръговото кръстовище на село Труд бяха запалени бали със плява. Беше изсипано и прясно мляко като знак на заличаването на българското земеделие.

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители и пчелари. Те настояват, че настояванията им не са политически. Настояват за законодателни промени, подкрепяне на бранша и ясни критерии при разпределение на средствата.

Протестиращите се заканват да затворят Автомагистрала „ Тракия ” в понеделник, в случай че довечера не се реализира съглашение с държавното управление . „ Тези трактори може да са скъпи, само че са взети на заем, а не с европейски средства. В момента работим на загуба, не можем да си плащаме заемите и скоро банките ще вземат машините ”, сподели зърнопроизводителят Петко Черкезов. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР