Протестиращи в Портланд разбиха прозорци на сградата на общинския съвет

...
Протестиращи в Портланд разбиха прозорци на сградата на общинския съвет
Коментари Харесай

Протестиращи в Портланд атакуваха общинския съвет, 23-ма бяха арестувани

Протестиращи в Портланд разрушиха прозорци на постройката на общинския съвет при проява, почнала нощес и траяла до тази заран, заяви Българска телеграфна агенция.

Полицията арестува 23 души при разпръскването на множеството в най-големия град в севепозападния щат Орегон.

Около 150 стачкуващи хвърляха бутилки и яйца по служителите на реда и сложиха стоманени пръти по улиците, пробвайки се да повредят полицейски коли, и разрушиха охранителна камера пред постройката на общинския съвет, заяви полицията. В отговор силите на реда са употребявали "боеприпаси за надзор на тълпи ".

Насилието избухна ден откакто в понеделник вечерта протестиращи подпалиха постройка на полицейски синдикат и бяха отблъснати от служители на реда, употребявали сълзотворен газ. 25 души бяха задържани тогава при конфликтите, траяли до вторник сутринта.

Протести се провеждат в Портланд всяка вечер от близо три месеца. Те започнаха в отговор на гибелта на чернокожия Джордж Флойд при арест в Минеаполис. При митингите постоянно се стига до принуждение, обект на което стават полицейски и федерални здания. Някои стачкуващи приканват за понижаване на бюджета на полицията, а кметът на града и някои членове на чернокожата общественост порицаха насилието, определяйки го като контрапродуктивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР