Протестиращи, сред които представители на фондация Даная“, се събраха пред

...
Протестиращи, сред които представители на фондация Даная“, се събраха пред
Коментари Харесай

Протест пред МЗ: Искат оставките на директора на Пирогов“ и на служебния здравен министър

Протестиращи, измежду които представители на фондация „ Даная “, се събраха пред постройката на Министерството на здравеопазването с искане за отстраняването от служба на шефа на УМБАЛСМ „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров за нарушавания в ръководството и медицинските действия. Те упорстват и за оставката на министърът на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Галя Кондева, откакто по-рано този месец тя анулира заповедта за уволнението на шефа на „ Пирогов “. 

Протестът е за носенето на отговорност и за честността, както и за истината, както против системата, в която жителите не получават качествени здравни грижи и хуманно отношение, обявиха протестиращите.  Те се оповестиха против " политическата безочливост, партийна взаимозависимост и корупция " и  за преустановяване на практиката в опазването на здравето, която дефинират като „ порочна “. 

На 28 февруари пред Министерския съвет също имаше протест на жители и представители на фондация „ Даная “. Протестиращите тогава настояха за отстраняването на шефа на „ Пирогов и за незабавни промени в детското опазване на здравето. 

По-рано този месец новоучредената гражданска самодейност „ Даная за живот “ провежда петиция с шест претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето. 

Два дни по-късно от Софийската градска прокуратура оповестиха, че е образувано досъдебно производство по случая „ Даная “. Прокуратурата проверява интервала от 28 април до 9 май предходната година, когато е настъпила гибелта на 15-годишното момиче.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР