Протестиращи от националния синдикат Защита, които са се събрали пред

...
Протестиращи от националния синдикат Защита, които са се събрали пред
Коментари Харесай

Синдикат Защита дава на прокурор шефа на Майчин дом

Протестиращи от националния профсъюз " Защита ", които са се събрали пред постройката на Министерството на здравеопазването, упорстват за оставката на шефа на Акушеро-гинекологичната болница (АГ) " Майчин дом " проф. Иван Костов. По думите на уредниците, митингът е поради продължаващ административен тормоз, оказван над работещи в здравното заведение.

Причината за митинга станах аз и моето уволняване, само че в действителност фокусът се измести, сподели пред публицисти доктор Елена Георгиева, която допреди дни беше шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в " Майчин дом ". По думите ѝ не толкоз нейното премахване от поста е казусът, колкото оказваният административен напън върху сътрудниците, както и нарушавания, установени по време на последния одит, осъществен в " Майчин дом ", заяви Българска телеграфна агенция.

Според доктор Георгиева одитът демонстрира липса на методика за разпределение на средствата от " избор на екип " към работещите, неразбираем метод за установяване на заплатите и други

По думите на доктор Георгиева одитът демонстрира още, че шефът на " Майчин дом " по свое убеждение е разпределял спомагателни хонорари, сключвал е контракти самичък със себе си, а дейностите по роботизирана хирургия са осъществявани и от медицински експерти без нужната подготовка.

Одитният отчет, който беше показан пред публицисти, е осъществен от звено " Вътрешен одит " към Министерството на здравеопазването с дата 1 август 2022 година и е подписан с електронен автограф от Светослав Симеонов.

Председателят на " Защита " Красимир Митов сподели, че синдикатът ще изпрати сигнал в прокуратурата във връзка констатациите в одита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР