Протестиращи нахлуха и прекъснаха годишното общо събраниe на акционерите във

...
Протестиращи нахлуха и прекъснаха годишното общо събраниe на акционерите във
Коментари Харесай

Бунт срещу акционерите във Volkswagen, замериха Волфганг Порше с торта

Протестиращи нахлуха и прекъснаха годишното общо събраниe на акционерите във Volkswagen в Берлин.

Около 10 деятели, измежду които и топлес жена с надпис " Мръсни пари " на гърба си, прекъснаха речите на управлението, крещейки, че колите на компанията са създадени с насилствен труд.

Те размахваха плакати с надпис: " Край на насилствения труд на уйгурите ".

Един от деятелите хвърли торта по Волфганг Порше, ръководител на Porsche SE и се опита да замери ръководителя на надзорния съвет на Volkswagen Ханс Дитер Поетш, до момента в който той говореше на трибуната.

След настъпилата блъсканица, всички деятели бяха небрежно изведени от чиновници по сигурността.


" Конструктивният разговор е значим. А общото заседание предлага добра опция за това. С изключение на няколко души, всички съблюдават избраните инструкции ", съобщи по-късно представител на Volkswagen.

Инвеститорите приканиха Volkswagen да изиска от своя сътрудник SAIC самостоятелен външен одит на завода в Синдзян.

" Volkswagen би трябвало да е сигурен, че веригите му за доставки са чисти ", съобщи Инго Шпайх, началник на отдела за резистентност и корпоративно ръководство в Deka, един от акционерите в топ 20 на Фолксваген.

Миналата година Организацията на обединените народи съобщи, че " случайното и дискриминационно задържане " на уйгури и други мюсюлмани в региона на Синдзян от страна на Китай може да се преглежда като закононарушение против човечеството.

Групи за отбрана на правата са документирали злоупотреби, в това число всеобщ насилствен труд, които Китай отхвърля, напомня Reuters.

Ръководителят на отдела за Китай Ралф Брандщайтер съобщи: " Не виждаме никакви доказателства за нарушение на човешките права в завода ", като добави, че производителят на коли не е в положение да извърши одит без единодушието на SAIC.

" Нямам причина да се колебая във усещанията си или в информацията, с която разполагам. ", съобщи още Брандщайтер, който по-рано тази година посети завода.

Въпреки това деятелите, измежду които Хайуер Куербан от Световния уйгурски конгрес, акцентираха информациите за всеобщи лагери и връзките сред доставчиците на Volkswagen и фирмите с наличие там, както и компликациите за локалните поданици да приказват намерено поради рестриктивните мерки на страната върху свободата на словото.

Инвеститорите показаха опасения, че Volkswagen изостава на все по-конкурентния китайски пазар на електрически автомобили, като по-рано тази година BYD изпревари Volkswagen като водеща марка леки коли.

Главният изпълнителен шеф Оливер Блуме призна бързите темпове на електрификация в Китай и очерта тактиката на Volkswagen да резервира позицията си на пазарен водач като приспособява продуктите си към китайския усет и построява локални партньорства.

Някои вложители повториха дългогодишните си рецензии към двойната роля на Оливер Блуме като началник на Volkswagen и Porsche, както и към ниската оценка на акциите на Volkswagen, които се намаляват през последните две години след листването на Porsche през септември предходната година.

Блуме съобщи, че вижда " висока добавена стойност " в ръководството на двете компании.

Главният изпълнителен шеф добави, че автомобилният производител има явен проект за увеличение на оценката си на финансовия пазар, който ще бъде показан през юни.

Междувременно деятели от климатичната група " Последното потомство " блокираха маршрута към срещата на акционерите и стачкуваха пред входа на постройката в Берлин, добавя Reuters.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР