Протестиращи иракчани направиха опит да щурмуват американското посолство в Багдад.

...
Протестиращи иракчани направиха опит да щурмуват американското посолство в Багдад.
Коментари Харесай

Протестиращи нахлуха в посолството на САЩ в Багдад

Протестиращи иракчани направиха опит да щурмуват американското посолство в Багдад. Демонстрантите съумяха да обхванат зад оградата на дипломатическата задача, а в отговор американските сили за сигурност използваха против тях сълзотворен газ.

 © БГНЕС
Персоналът на посолството и американският дипломат са евакуирани. Няма данни за жертви и потърпевши.

Повод за митингите на иракчаните са американски въздушни удари против позиции на подкрепяната от Иран секта " Бригадите на Хизбула ".

Разрушени са бази на групировката в Ирак и Сирия. Според Вашингтонтон, " Бригадите на Хизбула " са виновни за серия от набези против американски военни в Ирак. При осъществените в неделя удари починаха минимум 25 бойци.

Иракският министър председател Адел Абдел Майди съобщи, че Съединените щати са нарушили суверенитета на страната му и че Багдад ще преразгледа връзките си с тях.

Американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър, че няма да остави днешното нахлуване против американското посолство в Ирак безнаказано. Според него митингите и щурмът са проведени от Иран.

Техеран отхвърля да е забъркан както в днешното нахлуване, по този начин и в тези против американски военни, а осъществените от силите на Вашингтон удари дефинира като " явен образец за тероризъм ".
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР