Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в

...
Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в
Коментари Харесай

Миньори и енергетици излязоха на протест и блокираха ключови пътища из страната, тапи на АМ Тракия и АМ Струма

Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и основни точки в страната.

Те са срещу териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които през днешния ден кабинетът ще прегледа.

Демонстрантите пробиха кордона на полицията и малко след 8 часа блокираха двете платна на автомагистрала " Тракия " на разклона при Стара Загора.

Движението е спряно, образуваха се километрични опашки.

Протестиращите декларират, че са подготвени на неопределен митинг.

След като блокираха Прохода на републиката в региона на Гурково, протестиращите слязоха на Подбалканския път, където блокираха и двете платна. Напрежение няма, оповестява Десислава Крачолова от Радио Стара Загора.

Миньори и енергетици от Перник блокираха тази заран пътен възел Даскалово на изхода за града.

Протестно шествие от коли потегли по автомагистрала " Струма " към пътен възел Мало Бучино, след което се чака се върне назад в Перник.

" Искаме работа, желаеме централите да работят. Искаме да можем да храним децата си ", обявиха протестиращите.

Енергетици от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и миньори от мини " Открит въгледобив " затвориха напълно - трите ленти в двете направления на Автомагистрала " Струма " при пътен възел " Бинека ", на разклона за Кюстендил, сподели за БНР синдикалистът от централата Иво Димитров. Има изпратена и полиция и жандармерия, образували са се километричин опашки от пътуващи в двете направления.

Протестиращите са безапелационни, че ще останат на автомагистралата до тогава, до момента в който държавното управление не вземе вярното решение за районния проект за обективен преход и Топлоелектрическа централа " Бобов дол " остане да работи до 2038 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР