Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен

...
Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Дунав мост " при Русе, заяви Българска телеграфна агенция.

Причина за неодобрение са километричните опашки от тежкотоварни транспортни средства в региона на граничния пункт, които затрудняват придвижването на жители по пътя Русе - Мартен и назад.

Хората завяват, че би трябвало да се откри съществено решение на казуса, защото дистанцията от пет-шест километра се изминава за над час, когато има запушване от камиони. Това им пречи да отидат обикновено на работа.

Вчера зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов разгласи, че тежкотоварните камиони, които пътуват по маршрут към границата с Румъния през Русе, ще бъдат спирани за изчакване в централната част на страната. Целта е точно да се предотврати образуването на тапи в региона на граничния пункт " Дунав мост ".

 

" От два дни това го вършим за Търново и Стара Загора. Там в тоя сектор на подобаващи места ги стопираме на пътното платно. Сега ще увеличим така наречен периметър на прекъсване, ще тръгнем към Ловеч, Плевен, Шумен, ще слезем и надолу, с изключение на Стара Загора и до Хасково ще стигнем ".

Големият проблем обаче остава неналичието на съгласуваност сред румънските и българските служби. С въпроса даде обещание да се заеме зам.-министърът на районното развиване Николай Шушков.

" Ние би трябвало да продължим с дипломатическите старания с отсрещната страна, защото има избрани интервали от денонощието, в които Румъния не према наши транспортни средства, които минават през Дунав мост, особена на излаз България и това основава теза прословути тапи. А това е въпрос на дипломатически старания и може би ще бъдем разбрани ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР